‘DÜNYA TİYATRO GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:22

‘DÜNYA TİYATRO GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN’

Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 9:26

224 views

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
Orbay mesajında şu cümleleri kaydetti:” İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından birisi olmuştur. Tiyatro geçmişi, günümüzü ve geleceğimizi anlamamıza yardımcı olarak sorunlarımıza ışık tutar. Bununla beraber tiyatro sanatı; insanları eğitir, eğitirken de düşündürerek muhakeme yeteneğimizin gelişmesine katkıda bulunur.
Biz de Amasya Üniversitesi olarak kültürel gelişmeye katkı sağlamak; öğrencilerimize, personelimize ve vatandaşlarımıza bir toplum ve yaşam bilimi olan tiyatroyu sevdirmek, şehrin kültür sanat hayatını canlı tutabilmek adına birçok tiyatro etkinliği düzenliyoruz. Şehrimizin sosyal hayatına büyük canlılık katan bu etkinlikler profesyonel ve amatör gruplarca ya da Tiyatro Kulübü öğrencilerimizce sahneleniyor.
Tüm oyunları ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşturuyoruz. Biliyoruz ki tiyatro insandır, tiyatro bir iletişim aracıdır. Tiyatronun özünde hoşgörü vardır, kardeşlik vardır, saygı vardır, diyalog vardır. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutluyor, esenlikler
diliyorum.”

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version