AMASYA ÜNİVERSİTESİ KARİYER FUARINDA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:35

AMASYA ÜNİVERSİTESİ KARİYER FUARINDA

AMASYA ÜNİVERSİTESİ KARİYER FUARINDA
Son Güncelleme :

23 Mart 2019 - 14:37

341 views

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarına Amasya üniversitesi öğrencileri de katılarak firma yetkilileriyle bire bir görüşme, staj ve iş pozisyonları hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar. İki gün süren Kariyer Fuarı boyunca öğrenciler hayatlarını kolaylaştıracak, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkmalarını ve gelecek adına isabetli kararlar almalarını sağlayacak etkinliklerle de buluştular.
Amasya Üniversitesinin de paydaşları arasında bulunduğu fuar, öğrenci ve üniversite mezunlarına iş ve staj imkânı sağlamanın yanı sıra yöneticilerin, genç yeteneklerle iletişim kurmasını ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla da düzenlendi. Ulusal ve uluslararası düzeyde kamu ve özel sektörden 200’e yakın firma ve kurumun katıldığı fuarı on bini aşkın üniversite öğrencisi ziyaret etti.
Üniversitemiz öğrencileri katılımcı firma stantlarını ziyaret ederek firma yetkilerine kariyer imkanları ve firma hakkında sorular yönettiler. Öğrencilerimiz firma yetkilileriyle doğrudan iletişim kurma imkânı yakalarken, firmalar da gençler arasındaki marka bilinirlikleri hakkında bilgi edinme şansı buldular. Öğrencilerimiz ayrıca ilgi alanlarına ve eğitimlerine göre düzenlenen atölye çalışmalarına da katılarak yeteneklerini keşfetme fırsatı yakaladılar.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telhat Özdoğan ve Mezunlar Koordinatörü Öğr. Gör. Nusret Kasap, Karadeniz Kariyer Fuarında bulunan öğrencilerle bir araya gelerek gençlere destek oldular.
Karadeniz Kariyer Fuarını değerlendiren Amasya Üniversitesi Mezunlar Koordinatörü Öğretim Görevlisi Nusret Kasap, “Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Karadeniz Kariyer Fuarı on iki paydaş bölge üniversiteleriyle birlikte biz de katılımda bulunduk. Çeşitli fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören elliye yakın öğrencimizle birlikte fuarı takip ettik. 200’ün üzerindeki firmayla öğrencilerimiz görüşmelerde bulunup, CV’lerini verme fırsatı yakaladılar. Fuar boyunca yapılan atölye çalışmalarına öğrencilerimizde katıldılar. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarıgaç’da ayrıca teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.