ÜNİVERSİTELİLERİN YURTDIŞINDA SAĞLIK EĞİTİMİ PROJESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:59

ÜNİVERSİTELİLERİN YURTDIŞINDA SAĞLIK EĞİTİMİ PROJESİ

Son Güncelleme :

26 Nisan 2019 - 11:17

443 views

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay yürütücülüğünde Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus+ KA202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık Projeleri kapsamında yapılan “Havayolu Yönetiminde Glottik ve Ekstraglottik Alternatif Havayolu Yöntemlerinin Kullanımı” isimli projenin ulusötesi öğrenci hareketlilikleri gerçekleştirildi. Hareketlilik öncesinde faaliyete katılacak öğrencilere Mevlâna Kurum Koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Nazmiye Didem Lap tarafından kırk saatlik İngilizce kursu ve Amasya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Erasmus+ koordinatörlüğünde görevli Öğr. Gör. Fatih Çemçem tarafından Avrupa Birliği Motivasyon Kursu verildi.
Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programında öğrenim gören sekiz öğrenci ve programda ders veren akademik personellerden Öğr. Gör. Aslı Kurtgöz ve Öğr. Gör. Sevda Demiröz Yıldırım’ın katılımıyla Craiova/Romanya’da; sekiz öğrenci ve programda ders veren akademik personellerden Öğr. Gör. Arslan Say ve Öğr. Gör. Demet Çakır’ın katılımıyla Nyireghaza/Macaristan’da öğrenci hareketliliği gerçekleştirildi.
İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Romanya’da sağlık eğitimi ve sağlık sistemi hakkında Prof. Dr. Taina Avramecsu ve Dr. Daniela Neagoe tarafından bilgilendirildikten sonra, hastane acil servisi ve hastane öncesi hizmet veren ambulans istasyonlarında staj faaliyetlerine katıldılar. Özellikle hastane öncesi alanda çok önemli bir yeri olan havayolu yönetimi konusunda Craiova Tıp ve Eczacılık Üniversitesi öğrencileri ile birlikte uygulamalı eğitimlere katılan öğrenciler, hastane acil servisinde ve ambulanslarda kullanılan havayolu ekipmanları, acil servis yapısı ve ambulans donanımları hakkında bilgilendirildiler.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version