AMASYA TARİHİNE YOLCULUK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 05:04

AMASYA TARİHİNE YOLCULUK

AMASYA TARİHİNE YOLCULUK
Son Güncelleme :

28 Ekim 2019 - 11:59

171 views

Amasya Üniversitesine yeni gelen 1. Sınıf öğrencileri için Amasya Gençlik Merkezi tarafından Amasya ilinin tarihi yerleri gezdirilerek tanıtımı sağlandı. 1. Sınıf öğrencileri için bu gezinin bir nevi oryantasyon olduğunu belirten Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Gümüş, ”Amasya Üniversitesine, üniversite öğrenimi için yurdumuzun farklı illerinden gelen 1.sınıf öğrencilerine yönelik 7 yıldır düzenlediğimiz amacı ; 8500 yıllık buram buram tarih kokan şehzadeler, evliyalar ve milli mücadele şehri güzel Amasya’mızı gençlerimize en güzel şekilde tanıtmak olan gezimizi 24 Ekim Perşembe günü 140 gencimizin katılımı ile gerçekleştirdik.
Amasya Üniversitesi ile birlikte düzenlediğimiz gezi için bizlere her türlü katkıyı sağlayan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yrd. Prof. Dr. Recep Kürkçü hocalarımıza, ayrıca gençlerimizin ücretsiz müze girişlerini sağlayan Amasya Belediyesine, İl Özel İdaresine, İl Turizm Kültür Müdürlüğüne çok teşekkür ederiz.’ ‘dedi.
Yeni öğrencilerin bulundukları ortamı tanımaları ve üniversiteye uyum sağlamaları adına bir gelenek haline gelen bu projenin uygulanmasından mutluluk duyan Şahin Gümüş, ” Gençlerimize lider ve gönüllü gençlerimiz tarafından Ferhat ve Şirin Müzesi, Minyatür Amasya Müzesi, Sultan 2.Bayezıt Külliyesi, Sabuncuoğlu Şerafettin Tıp Müzesi, Saraydüzü Kışla Binası, Amasya Etnografya Müzesi, Yalıboyu Evleri ve Şehzadeler ve Gezi Yolu gezdirilmiştir.
Gençlerimize katılımlarından dolayı, lider ve genç gönüllülerimize de gerçekleştirdikleri bu güzel organizasyondan dolayı çok teşekkür ederiz. ” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version