AMASYA ŞEKER ETİL ALKOL ÜRETİMİNİ ARTIRDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 07:29

AMASYA ŞEKER ETİL ALKOL ÜRETİMİNİ ARTIRDI

AMASYA ŞEKER ETİL ALKOL ÜRETİMİNİ ARTIRDI
Son Güncelleme :

14 Mart 2020 - 10:38

222 views

Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı, Etil Alkol’den imal edilen dezenfektan ve türevlerine olan talebin artması nedeni ile Amasya Şeker Etil Alkol Fabrikasının üretimini katlayarak Türkiye’nin hizmetine sunduk dedi.
Başkan Saatcı yaptığı yazılı açıklamasında ise; “Gücünü ve sermayesini Amasya ve civarı pancar ekicisi çiftçilerinden alan Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. atıl vaziyette bulunan Etil Alkol Üretim tesislerini zor şartlar altında bakım ve onarımını yaparak Etil Alkol üretimine başlama kararı almıştır. Yıllarca atıl vaziyette kalan Etil Alkol Üretim Tesisleri Türkiye Ekonomisi ve Türk Sanayisinin artan Etil Alkol talebini karşılamak ve Ülkemizi bu bağlamda dışa bağımlılığını azaltmak maksadı ile Ak Parti Grup Başkanı Prof. Sayın Mehmet Naci BOSTANCI öncülüğünde bölge Milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz ile İlimiz bürokrasisinin rehberliğinde, Amasya Şeker Fabrikası A.Ş Yönetim Kurulu’nun üstün çabası ve gayretleriyle tarihi bir misyon yüklenerek 13 yıl aradan sonra bu güzide tesisi tekraren Türk Ekonomisine kazandırılması için süratle Etil Alkol üretimine başlamıştır.
2017 yılında tamamen yerli ve milli imkânlar dahilinde üretilen Etil Alkol Gıda, Kimya, Sağlık ve Kozmetik Sanayi hizmetine sunulmuş, çok kısa bir sürede söz konusu alanda beğeni toplayarak aranılan ve istenilen bir ürün haline getirilmiştir. 2019 yılında Şirketimiz Etil Alkol ürün gamını artırmak daha geniş kesimlere hitap etmek ve yine Ülkemizin dışa bağımlığını azaltmak maksadı ile Tıbbi kullanıma yönelik ambalajlı Etil Alkol Tesisini kurmuş ve bugün gelinen noktada Ülkemizin birçok ilinde mevcut Sağlık Kurumlarının kullanımına hazır hale getirmiştir.
Son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarının üstün gayretleri neticesi, zamanında ve yerinde alınan önlemler sayesinde her ne kadar diğer dünya ülkeleri kadar Ülkemizi etkilemese de giderek ve artan oranda Ülkemizi tehdit edecek düzeye ulaşmıştır dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version