Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya İkincisi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:02

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya İkincisi

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya İkincisi
Son Güncelleme :

15 Mart 2024 - 11:38

62 views

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, “Güneş Panellerinin Verimliliğini Arttırma” projesiyle Uluslararası Gençlik Bilim Yarışması’nda dünya ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Yarışmada gümüş madalya kazanan öğrenciler ve danışman öğretmenleri, Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen tarafından tebrik edildi. Okul Müdürü Niyazi Şişik ise başarılarının devamını dileyerek dünya birinciliği hedeflediklerini belirtti.

Amasya Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, çevrim içi düzenlenen Uluslararası Gençlik Bilim Yarışması’nda, “Güneş Panellerinin Verimliliğini Arttırma” projesiyle dünya çapında önemli bir başarı elde etti. Yarışmada gümüş madalya kazanan öğrenciler Tunahan Akın, İbrahim Arda Karataşoğlu, Mustafa Yahya Yücel ve danışman öğretmenleri Serkan Kaya, projeleriyle dikkat çekti.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti ve başarılarından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Türkmen ayrıca, okullardaki teknoloji çalışmalarının ve araştırma projelerinin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Okul Müdürü Niyazi Şişik ise, öğrencilerini ve çalışanları tebrik ederek gelecek hedeflerine odaklanacaklarını belirtti. Daha büyük başarılar elde etmek için çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Şişik, öğrencilerin bu başarısıyla gururlandıklarını dile getirdi.

Danışman öğretmen Serkan Kaya da, öğrencilerin projelerini tasarlarken güneş panellerinin verimliliğini artırmak için yeni yaklaşımlar geliştirdiklerini ve bu sayede önemli bir başarıya imza attıklarını belirtti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.