SOYDAŞ; ‘SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:58

SOYDAŞ; ‘SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN’

SOYDAŞ; ‘SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN’
Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 14:50

323 views

Türk Sağlık Sen Amasya Şube Başkan Yardımcısı Nihal Soydaş, İzmir Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu usulsüz bir şekilde reçete yazmadığı için 9-10 kişilik grubun saldırısına uğradı. Yaralanan doktorumuza acil şifalar diliyoruz dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Soydaş şunları kaydetti: “Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddetle alakalı yeni bir habere denk gelmeyelim. Saldırganlar şiddeti adeta bir tedavi yöntemi gibi kullanmaktadır. Şiddet uyguladığında, hastaneyi birbirine kattığında sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşabileceği gibi tuhaf bir anlayışa sahip olmuştur. Son zamanlarda ise yasaların hilafına hukuksuz ve usulsüz taleplerin yerine getirilmemesi nedeniyle gerçekleşen şiddet ve saldırılar da durumun vahametini gözler önüne sermektedir. Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu isimli doktorumuz da başkası adına ilaç yazdırma isteğini usulsüz olduğu için reddetmesi üzerine önce hastanın eşi, sonra hasta ve en son olarak 9-10 kişilik hasta yakını grup tarafından şiddete uğramıştır. Sağlıkta şiddet ve linç sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacak bir seviyeye gelmiştir. Acil çözümler bulunması gereklidir. Zira bugüne kadar yapılan düzenlemelerin bir faydası olduğu görülmemiştir.
Sağlıkta şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir. Örneğin tutuklu yargılama sadece kâğıt üstünde kalmaktadır. Uygulamada pek hayata geçmeyince, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe çözüm olmamaktadır. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.