SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE TAM DESTEK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:47

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE TAM DESTEK

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNE TAM DESTEK
Son Güncelleme :

02 Nisan 2019 - 15:10

288 views

Sağlık Bakanlığının Amasya’ya gönderdiği tam donanımlı 4 ambulans ve UMKE aracı dualarla hizmete başladı. Amasya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde yapılan programa Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz: “Sağlık alanında birçok gelişmeler kaydettik. Bu anlamda gerek birinci basamakta gerek ikinci basamak sağlık hizmetlerinde dünya ile yarışır düzeydeyiz. Bunların içerisinde bir tanesi var ki, profesyonel sağlık hizmetleri adına gerçekten dünya ile yarışıyoruz. O da acil sağlık hizmetleri diyebiliriz. Bundan 15-20 yıl önce acil sağlık hizmetlerinde 500 ambulansla hizmet verirken, bugün geldiğimiz noktada ülkede 5 bin ambulansla acil sağlık hizmetlerini götürüyoruz. İlimiz genelinde baktığımızda 2018 yılı içerisinde acil sağlık istasyonlarımızın sayısını artırarak, devam ettik. 17 olan istasyonumuzu 20’ye çıkardık. Şehrimizin hemen hemen her köşesinde bir istasyon oluşturduk. Yine ambulans filomuza baktığımızda 2018’de 33 tane olan ambulansımız bugün itibariyle 4 tane daha ekleyerek, 37’ye çıkartacağız. 1 UMKE aracımızı da 2’ye çıkartmış olacağız.” dedi.
Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil: “Ülke çapında sağlık alanında çok büyük ilerlemeler kaydettik. Amasya’mızı göz önüne alırsan 15 yıl içinde yapılan sağlık yatırımı tam 347 milyon TL. 2002’den önce hasta memnuniyetimiz yüzde 40’larda iken, bugün yüzde 70’lerde. Bu her alanda böyle misli misli katlayarak gidiyor. Sağlık bakanlığımızdan 10 tane ambulans sözü almıştık, bugün burada 4 tanesi geldi. Gerisi de bu ay içerisinde Amasya’mıza gelecek diyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Elbette ambulansların pek fazla lazım olmasını temenni etmiyorum. Fakat lazım olduğu zaman da sağlıklı hizmetlere imza atarlar diyorum” diye konuştu.
Yapılan duanın ardından ve kesilen kurdelenin kesilmesiyle birlikte ambulanslar, sağlık ordusunun filosuna katıldı. İl Sağlık Müdürü Nergiz ve Milletvekili Karahocagil, Ambulanslarda incelemede de bulundu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.