SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN ANADOLU LİSESİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 23:39

SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN ANADOLU LİSESİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI

SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN ANADOLU LİSESİ BİLGİLENDİRME KONFERANSI
Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 10:05

354 views

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülen eTwinning projeleri eTwinning proje kapsamında;
– Supporting Gender Equality
– Crossing borders
– Okulda Sera
adlarıyla Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yürütülen projelerin yaygınlaştırma kapsamında tanıtımı için okulun çok amaçlı salonunda bilgilendirme konferansı yapılmıştır.
Supporting Gender Equality (Cinsiyet Eşitliğini Destekleme) eTwinning projesini rehberliğini yapan İngilizce Öğretmeni Yasemin Süren Özgür, “Beş kız ve beş erkek öğrencimiz ile yürüttüğümüz projemizin etkinlikleri Ekim ayından itibaren devam etmektedir. Bu konuda yaptığımız anket sonuçlarına baktığımızda cinsiyet eşitsizliğinin her alanda olduğunu ve anketi uyguladığımız öğrencilerimizin cinsiyet ayrımcılığından oldukça rahatsız olduğunu, özellikle bu konunun proje olarak yürütülmesinin ne kadar gerekli olduğunu gördük. Ayrıca Avrupa’dan okul ortaklarımız olduğu için proje dilimiz İngilizcedir ve bu öğrencilerimize İngilizceyi okul dışında kullanma fırsatını sunmaktadır.” dedi.
Projeyi yürüten İngilizce öğretmeni Öznur Demir Çakır, Greenhouse at School (Okulda Sera) hakkında
“Projemizi 20 kişilik bir öğrenci grubuyla yürütmekteyiz. Amacımız okulda bir hobi bahçesi oluşturmak. Öğrencilerimizin teknoloji bağımlısı olduğu şu günlerde onları toprakla buluşturmak. Toplum için yaratıcı, üretken, çalışkan, sorumluluk sahibi, özgüvenli bireyler olmalarını teşvik etmek.” dedi.
Okul İngilizce Öğretmeni Neslihan Kert, “eTwinning Crossing Borders
Getting Closer
Projemizi 10 kişilik bir öğrenci grubu ile yürütmekteyiz projemizin amacı sınırlar ötesindeki dil öğrenen öğrencileri yakınlaştırmak ve kültür alışverişine zemin hazırlamaktır.” şeklinde bilgi verdi. Aynı zamanda “Küresel düşün Yerel hareket et” adlı proje hakkında “Projemiz çevreyi korumakla ilgili bir projedir. Bu projedeki amacımız öğrencilerimizin küresel ısınmanın nedenleri sonuçları ve küresel ısınmayı engellemek için alınabilecek önlemler ile ilgili bilgi sahibi olmalarıdır ve bu konuda farkındalık oluşturmalarıdır.” Açıklamalarında bulundu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version