VALİ VAROL GENÇ KIZILAYLARI TEBRİK ETTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:30

VALİ VAROL GENÇ KIZILAYLARI TEBRİK ETTİ

VALİ VAROL GENÇ KIZILAYLARI TEBRİK ETTİ
Son Güncelleme :

26 Mart 2019 - 12:15

267 views

Genç Kızılay Amasya İl Başkanlığı’na bağlı 71 gönüllü üye Amasya’nın Suluova ilçesinde yer alan Yedikuğular Kuş Cenneti çevresinde bulunan kuş türleri ve diğer canlıların yaşam alanlarını temizlemek amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayesinde yürütülen “Sıfır Atık” projesi kapsamında farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.
Gönüllü gençlerimizi çalışma bölgesinde ziyaret eden Amasya Valisi Dr. Osman Varol, gençlerimizin böyle anlamlı, bilinçli ve güzel bir etkinlik çerçevesinde gayret göstermelerini tebrik ederek, Sıfır Atık projesi kapsamında yürütülen çalışmaların toplumun her kesimine etki etmesinden ve benimsenmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirtti.
Genç Kızılay Amasya İl Başkanı Ahmet Kalkan her atığın çöp olmadığını, geri dönüşüm ile hem çevre temizliğinin sağlanacağını hem de ekonomiye büyük katkı sağlanacağını söyledi.
Genç Kızılay Amasya İl Başkan Yardımcısı Ali Can Otçu Yedikuğular Kuş Cenneti’nin bölgenin doğa turizmi açısından önemini ve Afrika’dan göç eden beyaz pelikanların senenin birkaç ayını burada geçirdiklerini ifade ederek, ülkemizdeki en nadir kuş türü olan pelikanların yaşam alanlarının korunmasının ve temiz tutulmasının önemine değindi.
Genç Kızılay Amasya İl Yönetim Kurulu üyeleri, etkinlik kapsamında Yedikır’da bir araya gelen gönüllülere ‘Sıfır Atık’ projesiyle ilgili kısa bir bilgilendirme konuşmaları yaparak herkesten projeye destek vermelerini istedi. Suluova Belediyesi’ne bağlı temizlik işçilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, Kuş Gözlem Evi’nde Milli Parklar Müdürü Kemal Kartal’ın gençlere yaptığı sunum ile son buldu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.