Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden İş Güvenliği Eğitimi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 06:29

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden İş Güvenliği Eğitimi

Amasya Orman Bölge Müdürlüğünden İş Güvenliği Eğitimi
Son Güncelleme :

26 Eylül 2022 - 16:41

718 views
İş Güvenliği Olmadan Can Güvenliği Olmaz
Kavak Orman İşletme Müdürlüğünde personele yönelik iş sağlığı ve güvenliği konularında hizmet içi eğitim verildi.
Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı orman İşletme Müdürlüklerimizce 2022 yılı iş programları doğrultusunda yürütülen ormancılık faaliyetlerinin denetim ve incelemelerine Kavak Orman İşletme Müdürlüğüyle devam edildi.
Bölge Müdürümüz Halil Oflu tarafından Kavak OİM’ne gerçekleştirilen ziyarette İşletme Müdürü Şamil Doğru ve teknik ekip tarafından karşılandı.
Bölgede yürütülen ormancılık faaliyetleri ve yapılması planlanan yeni hizmet binası inşa çalışmaları hakkında bilgiler alan Bölge Müdürümüz Halil Oflu talimatlarını aktardıktan sonra göreve yeni başlayan İşletme Şefleri Orman Muhafaza Memurları ve işçilere yönelik iş sağlığı ve güvenliği hizmet içi eğitim seminerine katıldı.
Kavak Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan bölge Müdürümüz Halil Oflu;
”İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerin amacı iş güvenliği tedbirlerini alarak iş kaybını önlemek can güvenliğini sağlamaktır.
İş kazaları, yaralanmalar, meslek hastalıkları ve ölümler ; Eğitimsizlikten, gerekli önlem ve tedbirlerin alınmamasından ve kurallara uyulmamasından kaynaklanmaktadır.
İş güvenliği olmadan can güvenliği olmaz
Bölge Müdürlüğümüz bölgesinde çalışan tüm personelin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli önlem ve tedbirleri aldıklarını, çalışanlarının iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri almasını sağlayarak maddi ve manevi hasarların ortaya çıkmadan önlenmesine önem verdiklerini belirterek çalışanlarımızın mutlak suretle güvenlik tedbirlerine uymasını istiyoruz. dedi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Yasin Pamuk ve İşyeri Hekimi Burak Erdoğan tarafından 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nun “Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” gereğince verilen eğitim seminerinde;
Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, iş yerindeki tehlikeler, katılan personele iş güvenliği konusu ve ormancılık çalışmalarında meydana gelen iş kazaları ile ilgili temel iş sağlığı ve güvenliği anlatıldı. Eğitimin bitinde personelimize iş sağlığı ve güvenliği sorularından oluşan sınav yapıldı.
Eğitim semineriyle, Olası risk durumlarında nasıl davranılması gerektiğinin bilinmesi, etkin ve doğru müdahale ile olası can kaybı ve iş kazasının önlenmesi ve güvenlik kültürü bilincinin oluşmasını hedefliyoruz.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version