AMASYA ÖĞRENME ŞENLİĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 00:39

AMASYA ÖĞRENME ŞENLİĞİ

Son Güncelleme :

26 Eylül 2019 - 16:56

430 views

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği ‘Amasya Öğrenme Şenliği’nin açılışını gerçekleştiren Vali Dr. Osman Varol, okullar ile kurumlarımızın oluşturduğu stantlarında incelemede bulunarak projelerle ilgili bilgiler aldı.
Amasya Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Bahçesi’nde iki gün sürecek eğitimin açılışına, Vali Varol’un yanı sıra 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Atlı, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, daire amirleri, kurumların çalışanları ve öğrenciler katıldı. Stantlarda incelemede bulunan Vali Varol, proje ve uygulamalara ilişkin öğrenciler, okul yöneticileri ve kurumlarımızın yetkililerinden bilgi edinmesinin ardından kendilerini kutladı.
Vali Varol, ortaya konulan eserlerin sergilenmesinin yılsonu sergilerinden özellikle bunların üretilmesi ve hayattaki birtakım diğer pratik ihtiyaçların giderilmesi noktasında yapılan üretimlerin süreçlerinin aktarıldığı ve canlı uygulamaların yapılmasıyla farklılık oluşturduğunu ayrıca şenliğin eğitim-öğretim döneminin başladığı bugünlerde motive edici olduğunu ifade etti.
Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösterileri içeren etkinlikler bütünü olan öğrenme şenliğinde bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amaçlanıyor.
Okullarımızın faaliyetlerine yönelik projeleri sergilediği şenlikte ayrıca stantlarda PTT Başmüdürlüğü tarafından bankacılık hizmetleri, posta hizmetleri, filoteli abone işlemleri; Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından CV hazırlama teknikleri, iş görüşmesinde dikkat edilecek hususlar, iş arama kaynakları; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından fide dikimi; SGK İl Müdürlüğü tarafından sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bünyelerinde verilen hizmetlerin tanıtılması; Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından analizler-tahminler-araştırma, zirai meteoroloji, mobil uygulama tanıtımı; Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kayın mantar aşılaması, ceviz-badem fidanı aşılaması; Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Amasya tanıtım filmi, arkeoloji-kazı mizanseni, AFAD tarafından arama-kurtarma malzeme ile ekipmanlarının tanıtımı; İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilk yardım eğitimi, beslenme ve hareketli yaşam gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version