AMASYA “NEFES” İNE KAVUŞTU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 21:09

AMASYA “NEFES” İNE KAVUŞTU

Son Güncelleme :

03 Temmuz 2019 - 9:23

417 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 3 aylık süreçte yapılan çalışmaların bir değerlendirmesini yaptı. Akabinde ‘Ses sizden nefes bizden’ sloganıyla kurulan derneğin açılışını yapan Başkan Sarı, ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi dağıttı. Belediye Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantı Belediye Başkanı Sarı’nın başkanlığında gerçekleşti. Başkan Sarı’ya toplantıda Amasya Belediye Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, Nefes yardımlaşma Derneğinin yönetim kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve basın mensupları eşlik etti. Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluşan Amasya Belediye Başkanı Sarı, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Biz burada hem 3 aylık basın toplantısında hem çalışmalarımızı değerlendirelim hem de kamuoyuna ilk defa açıklayacağımız bir hayır hasenat işinde bahsetmek için bir araya geldiklerini söyledi.
Amasya’mızda ciddi bir problem olan 150’ye yakın esnafımızın huzursuzluğunun ne olacağı hakkında kendilerine göre yorum yapan ama kendileri de inanmayan kamuoyunda kirli, uydurma bilgilerin olduğu bir vakayı kendileriyle görüşerek çözdük. Arkadaşlarımıza müteşekkiriz, ilk önce milyon veya eski tabiriyle trilyonlar olan alacaklı arkadaşlarımızla bir araya geldik. İsteyen bizimle uzlaşır, istemeyen ise adliye yakın hemen oraya gidebilir dedik. Herkese bu teklifte bulundum. Hiç kimse hukuki yolu tercih etmedi ve bizimle uzlaşma yoluna gitti. Akabinde ikinci derece alacakları olan esnaflarımızla toplandık. Onlara da bu teklifi yaptım. Herkes hukuki hakkını kullanabilir ya da bizim imkânlarımıza rıza gösterir diye konuştum. Arkadaşlarımıza bu durumu izah ettik. Para sizin tüccar adam sizsiniz verecek adam benim ifadelerini kullandım. Sağ olsunlar kendileri bizim sözümüze itimat ederek siz ne diyorsanız biz ona uyarız dediler. Bizde kendilerine imkânlar ölçüsünde belirli periyotlarda ödemelerini yapacağımızın sözünü verdik” şeklinde konuştu.
BAŞKAN SARI; ‘BUGÜN YA ALLAH BİSMİLLAH DEYİP SEFERE ÇIKIYORUZ’ Hayırlısıyla inanmış arkadaşlarımızla menfaat gözetmeden Allah rızası için bir yola çıktıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sarı, “Bugün ya Allah bismillah deyip sefere çıkıyoruz. Çok öz veri ve iyi niyetle kurduğumuz ad babası olduğum Nefes adını koyduğumuz yardımlaşma derneğimiz ve sloganı ‘Ses Sizden Nefes Bizden’ sloganıyla yola çıktığımız derneğimize vatandaşlarımız ses verecek biz ise onların nefes almalarını sağlayacağız. Derneğimiz bugün itibari ile ilk icraatını yaparak ekiplerimiz tarafından tespit edilen gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketlerini dağıttı. Duyarlı vatandaşlarımızdan Allah rızası için ben varım diyen menfaat gözetmeyen vatandaşlarımızdan bizimle yol yürümelerini istiyoruz”. Konuşmaların sonrasında Başkan Sarı ve beraberindekiler yeni kurulan Nefes Yardımlaşma Derneğinin açılışını yaparak ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi dağıttı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version