AMASYA MİLLET VEKİLİ REŞAT KARAGÖZ ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 09:35

AMASYA MİLLET VEKİLİ REŞAT KARAGÖZ ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

AMASYA MİLLET VEKİLİ REŞAT KARAGÖZ ÜN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

24 Kasım 2023 - 17:23

137 views

24 Kasım Öğretmenler Günü

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 95. yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz.

Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir.    Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerindir. Gençler de öğretmenlerin eseridir” diyerek, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamıştır. Bu nedenle bu kutsal mesleği seçerek bir nesil yetiştirmek gibi önemli bir görevi üstlenen ve hiç bir fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en önemli mesleklerindendir. Öğretmen sadece bilgiyi çocuklarımıza aktaran kişi değildir, öğretmen aynı zamanda onlara hayatı ve anlamını öğreten öncülerdir. Öğretmen öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kişiliklerini ellerinde şekillendiren sanatkardır.

Bu düşüncelerle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarken, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, emeklilik hayatlarını yaşayanve görevleri başındaki öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version