SUYA KAVUŞTULAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:18

SUYA KAVUŞTULAR

Son Güncelleme :

06 Mayıs 2019 - 17:47

472 views

Merzifon İlçesine bağlı Akpınar Köyünün yetersiz olan içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturmak için Amasya İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler tarafından köyde jeofizik ölçümleri sonucu sondaj için en uygun yer tespit ederek ve sondaj açılmasına karar verdiler.
Ekiplerin çalışmalarına bağlı olarak sondaj 150 metreye ulaştığında kuyuda büyük miktarda su girişi olduğu tespit edilirken ve sondaj işlemi sonucuna ulaşıldığında ise çakıllama ve borulama işlemi yapıldı. Kuyu inkişafı ve pompa tecrübesi sonucunda kuyudaki su veriminin 5 lt/sn olduğu ölçüldü. Bu ölçüm değerlerine göre Akpınar Köyünün yetersiz olan içme suyu ihtiyacının tamamının karşılanması düşünülüyor.
İl Özel İdare Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu yaptığı açıklamada; “Küresel ısınmaya bağlı olarak ileride karşılaşacağımız en büyük tehlikelerden birinin susuzluk olduğunu bilinci ile genel iklim değişiklikleri ve birçok etmen bizleri bu sorun ile karşı karşıya bırakabilir. O yüzden doğal kaynaklarımızı ve çıkan suyumuzu en verimli ve tasarruflu şekilde kullanmaya özen göstererek köylerimizde yaşam şartlarını iyileştirip, içme suyu ihtiyacına büyük katkılar sağlamış olacağız” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version