HAK İŞ BAŞKANI AMASYA İMZA TÖRENİNDE TAŞERONLARA KONUŞTU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:24

HAK İŞ BAŞKANI AMASYA İMZA TÖRENİNDE TAŞERONLARA KONUŞTU

HAK İŞ BAŞKANI AMASYA İMZA TÖRENİNDE TAŞERONLARA KONUŞTU
Son Güncelleme :

27 Mart 2019 - 16:43

220 views

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan açıklamalarında kadro alan taşeron işçiler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu Mahmut Arslan açıklamalarında kadro alan taşeronların eski kadrolularla aynı yasal haklara sahip olacağını ifade etti.
ARSLAN, AMASYA BELEDİYESİ TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 26 Mart 2019 tarihinde Amasya Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.
Arslan: “Taşeron emekçilerine Kadro verilmesi Küresel Güçlere Meydan Okumadır” Kamuda taşeron firmalarda çalışan işçilere kadro verilmesini küresel güçlere karşı bir meydan okuma olarak değerlendiren Arslan, “Kadro almamız küresel güçlere karşı kazandığımız bir savaş olmuştur” dedi.
Arslan, HAK-İŞ’in taşeron şirketlerde çalışan işçiler için kadro mücadelesini 2014yılında başlattığını belirterek, “2017 yılı sonunda kadro almayı başardık. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.
“KADRO ALAMAYANLAR İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
2020 yılı itibariyle, kadrolu, geçici, taşeron ayrımı olmadan tüm işçilerle sözleşme yapılacağını söyleyen Arslan, “Kadroya yeni geçen arkadaşlarımız da eski kadrolularla aynı yasal haklara sahip olacak. Kadro alamayan bazı arkadaşlarımız var, onlar için de çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz” dedi.
“SANDIK DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURUDUR”
31 Mart seçimlerini bir yerel seçimin ötesine taşıma girişimlerini Türkiye’ye yönelik bir operasyon olarak değerlendiren Arslan, “Ülkemizin bekası için, demokrasi için mutlaka sandığa gidin. Sandık demokrasinin en temel unsurudur. Biz milletimizin sağduyusuna her zaman güveniyoruz. Amasya geleceğine sahip çıkacaktır. Seçim sonuçları inşallah milletimiz için hayırlı olur” dedi.
‘1 YIL SONRA KADRO ALANLARLA AYNI HAKLARA SAHİP OLACAKLAR’
Kadroya geçenler bir yıl sonra, daha önce kadro alanlarla aynı haklara sahip olacaklar.
HAK-İŞ Amasya İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Pazar da imzalanan toplu iş sözleşmesi hakkında bilgi verdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.