KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLAMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:42

KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLAMASI

KÜTÜPHANELER HAFTASI KUTLAMASI
Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 9:09

243 views

55.’si kutlanmakta olan Kütüphaneler Haftası Saraydüzü Kışla Binası Milli Mücadele Müzesi ve Kongre Merkezinde 26 Martta kutlanmaya başladı.
Amasya Vali Yardımcısı M. Ercan Aslantaş, Amasya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Gül, Amasya Üniversitesi Öğretim Görevlisi, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törende dereceye giren öğrencilere plaket ve ödül verildi.
Amasya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Gül, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı; ”Kütüphaneleri çevreye daha iyi tanıtmak ve kütüphanelerden vatandaşların daha çok yararlanmalarını sağlamak amacı ile 1964 yılında başlatılmış o günden bu güne kadar her yıl Mart ayının son haftası çeşitli temalar ve etkinliklerle kütüphaneler haftası olarak kutlanılmaktadır.
Bu yıl 25-31 Mart tarihleri arasında ülkemizin her tarafından sürdürülebilir kalkınmada kalkınma da kütüphanelerin rolü’ ana teması ile şehitlik etkinliklerle kutlanmaktadır. Kütüphaneler yazının bulunması ve kayıtlı bilgi ve belgenin oluşmaya başlaması ile birlikte tarihsel ve toplumsal bir ihtiyaç neticesinde ortaya çıkmış kuruluşlardır.
Kütüphanelerin görevi: Üretilen bilinen ve bulunan bilgileri ve belgeleri kayıt altına alarak onları her vatandaşın faydalanabileceği erişilebilir bir duruma getirmek ve muhafaza ederek gelecek kuşaklara aktarmaktır.
Ayrıca her yaş ve seviyedeki vatandaşlarımızın dil, din, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin halkımıza hizmet veren kütüphaneler memleketimizin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasına yardımcı olan yaygın eğitim kuruluşlarımızdan biridir.
Bilindiği gibi bilgi ve belge bankaları olan kütüphaneler ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında laboratuvar görevi üstlenmektedirler.
Aynı zamanda her gün önünden geçip gittiğimiz bir şehrin kütüphanesinde yüzlerce, binlerce yılın birikimi durmaktadır.
Başka bir değişle bizim çocuğu zaman merak bile etmediğimiz kütüphaneler zihnimizin ruhumuzun yorgunluğunu tedavi edecek bir hastane sıkıntılarımızı atacak kültürel terapi merkezleridir.
Halkımıza ve özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma zevkini ve alışkanlığını kazandırmadıkça ve okumayı hayatımızın bir parçası haline getirmedikçe her konuda sürdürülebilir kalkınmayı sağlamamız ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmamız mümkün değildir.
İlimizde bu görevi üstlenen Bayezid İl Halk Kütüphanesi 1925 yılında Cumhuriyet Döneminde ülkemizde açılan ilk kütüphanelerden olup aynı binada hizmete devam etmektedir.
Bugün itibari ile 52 bin adet çeşitli tür ve konulardaki eserleri ve 250 çeşitli konulardaki süreli yayınları ve internet bilgi erişimi merkezi ile sabah saat 08.00 – akşam 22.00’a kadar halkımıza hizmet vermektedir.
Haftanın kitap ve kütüphane dostlarına hayırlı olmasını dilerim ”dedi.
Şiir yarışması İl 1.si Zübeyde Hanım İlkokulundan Elif Aslan, Kompozisyon yarışması İl 1.si Abdurrahman Kamil Ortaokulundan Naz Boğazlı ‘ya plaket ve hediyeleri Amasya Vali Yardımcısı M. Ercan Aslantaş tarafından verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.