ÇER; ’ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNİN SAYISI ARTTIRILMALI’ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 20:10

ÇER; ’ÇOCUK KÜTÜPHANELERİNİN SAYISI ARTTIRILMALI’

Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 15:03

324 views

55. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Amasya Üniversitesi Kütüphaneye Dokümantasyon Daire Başkanlığınca ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü’ temasıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerin sonuncusu ise Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKUYAM) Müdürü Türkçe Eğitimi ve Çocuk Edebiyatı Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erkan Çer’in sunumuyla gerçekleştirildi. Dr. Çer aynı zamanda üniversitemiz bünyesinde yaklaşık bir yıl önce kurulan ve 12 bin çocuğun kütüphaneyle buluşmasını sağlayan Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesinin kurulmasında da büyük katkı sağladı. Rektör Prof. Dr. Metin Orbay’ın da katıldığı Milli Hakimiyet Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen programa gençler yoğun ilgi gösterdi.
Çocuklar Kütüphanelerle Buluşturulmalı
Konuşmasında kütüphanelerin önemine dikkat çeken Dr. Çer, kütüphanelerin bulundukları yerde toplumsal dayanışmaya katkı sağlayarak toplumun güçlenmesinde rol oynayan kurumlar olduğunu söyledi.Çocukların erken dönemde kütüphanelerle buluşturulmasının önemine vurgu yapan Dr. Çer; bu buluşmanın ise çocuk kütüphaneleri aracılığıyla yapılabileceğini kaydetti. Çocuk Kütüphanelerinin çocuğun yetişkinlik döneminde kütüphanelere ulaşmasına öncülük eden yerler olduğunu söyleyen Çer; devlet üniversiteleri içerisinde iki tane çocuk kütüphanesi olduğunu ve bunlardan birinin de Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesi olduğunu belirtti.
Çocukların ilk aydan başlayarak yazılı kültür ürünleriyle tanıştırılmasının önemine vurgu yapan Dr. Çer; Amasya Üniversitesi Çocuk Kütüphanesinde çocukların sadece kitap okumakla kalmayıp yuvarlak masa toplantıları yapabildiklerini ifade ederek bu toplantıların önemini ise şu sözlerle açıkladı: ‘’Kitapların okunduğunda bittiğini düşünüyoruz, bunu yapmayalım; zira kitap okunduğu zaman bitmez, tartışma ortamı gerektirir. Yuvarlak masa toplantılarında çocuklar bunu yapıyor. Okudukları kitapları arkadaşlarıyla tartışarak fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bu çok değerli bir şey.’’
Ülkemizde çocuk kütüphaneleri sayısının hızla yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Çer; bir kitabın bir insanı değiştirebileceği gibi kütüphanelerinde bir toplumu değiştirebileceğini belirtti. Rektör Orbay katkılarından dolayı Dr. Çer’e teşekkür ederek fidan dikme sertifikası takdim etti.
Kütüphanelerimizden En Çok İstifade Edenlere Ödül
Programın devamında Amasya Üniversitesinin kütüphanelerinden en çok yararlanan akademik, idari personel ve öğrencilere ödüller verildi. Kütüphanelerden en çok yararlanan akademisyenlerden Emre Vural ve Gönül Türkan Temiz olurken; idari personel ise Servet Bozkurt ile Mehtap Sürücü oldu. Öğrencilerden ise Gülben Aydın, Tayfur Koç, Meryem Sarı üniversitenin kütüphanelerinden en çok faydalanan isimler oldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version