JANDARMALAR TAŞOVA’DA TERÖRİST PEŞİNDE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:54

JANDARMALAR TAŞOVA’DA TERÖRİST PEŞİNDE

Son Güncelleme :

28 Mart 2019 - 15:19

249 views

Amasya İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Taşova kırsalında olası terörist yapılanmasını önleme amacıyla muhtelif bölgelerde arama/tarama faaliyetleri gerçekleştirdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin bulunup bulunmadığı hakkında bilgi toplamak ve yayla evlerinin terör örgütleri tarafından kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla, 27 Mart 2019 Çarşamba günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü emrinde görevli 4 personel (1 Subay, 1 Astsubay, 2 Uzman Jandarma) tarafından önceki dönemlerde terör örgütü mensuplarının geçiş güzergâhı üzerinde bulunan Taşova/Destek Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde faaliyet icra edilmiştir.

Destek Jandarma Karakol Komutanlığı’nın ve Çalkaya köyünün kuzey doğu istikametinde yer alan İkipöhrelik Yaylası’nda (şu an ikamet eden kimse yoktur) bulunan yayla evleri ile yol güzergâhında bulunan bağ evleri kontrol edilmiştir. Ayrıca, Sivri Tepe, Çal Tepe ve Kelsivri Tepesi mevkii ile kritik arazi kesimlerinde sığınak ve barınak bulmak amacıyla arazi arama/taraması yapılmıştır. Herhangi bir iz ve emareye rastlanılmamıştır.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version