AMASYA İRİS SANAT TİYATROSU SAMSUN'DA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 18:21

AMASYA İRİS SANAT TİYATROSU SAMSUN’DA

AMASYA İRİS SANAT TİYATROSU SAMSUN’DA
Son Güncelleme :

25 Kasım 2019 - 12:02

163 views

‘Şu Çılgın Türkler’ Başöğretmen İçin Yeniden Sahnede

Cumhur Kocaoğlu Tiyatrosu, Turgut Özakman’ın ünlü romanı Şu Çılgın Türkler kitabından uyarlanan oyunu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu kez öğretmenler için sahneleyecek

Turgut Özakman’ın ünlü romanı Şu Çılgın Türkler, 1. Dünya Savaşı’nın bitiminden Büyük Taarruz’un sonuna kadar olan yaklaşık 18 aylık bir dönemin romanı… Zorluklar içinde adım adım geriye çekilen bir halkın kenetlenerek emperyalist güçleri yurdundan kovmasının destanı… Yayınlandığı yıllarda tiyatro oyuncusu ve yönetmen Yaşar Gündem tarafından oyunlaştırılarak yıllarca yurdun dört bir yanında oynanıp, büyük izleyici kitlesinin beğeniyle izlediği kurtuluş destanı bu yıl Cumhur Kocaoğlu Tiyatrosu tarafından yeniden sahneye koyularak seyircisi ile buluşmaya devam ediyor. Şu Çılgın Türkler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu kez öğretmenler için sahnelenecek.

Oyunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk rolünü Amasya İris Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Atilla Özgen oynuyor Bu şekliyle Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılında Samsun ve Amasya tiyatrolarının birleştiği bir oyun olarak bir ilki sunuyor.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version