Amasya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:47

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri deprem bölgesinde yaraları sarmaya devam ediyor.
Son Güncelleme :

28 Şubat 2023 - 9:37

276 views
Asrın felaketi olan depremleri yaşayan 11 il için tüm Türkiye tek yürek oldu. Herkes elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Bu kapsamda Amasya UMKE ekipleri de Hatay ve Kahramanmaraş’ta yaraları sarmaya devam ediyor. UMKE ekipleri köy kasaba demeden vatandaşların ayağına giderek hal, hatır soruyor ve sağlık hizmeti veriyor.
Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, “Amasya’mızdan deprem bölgesine çok sayıda personel ve araç gönderdik. Yaşadığımız asrın felaketi olarak tanımlanan depremler 11 ilimizde çok sayıda can kaybı ve yaralanmalara sebep oldu. Bu kapsamda ilk andan itibaren deprem bölgesine UMKE ekiplerimizi, ambulanslarımızı ve personellerimizi gönderdik. Ekiplerimiz canla başla çalışarak gerekli sağlık hizmetleri, kurtarma çalışmalarını başarıyla tamamladı. Hepsini canı gönülden kutluyorum. Allahım bir daha böyle felaketleri ülkemize yaşatmasın.” dedi.
UMKE ekipleri Hatay’da 8 Ambulans 24 personel, 2 UMKE Timi 8 personel, Kahramanmaraş’ta 2 Ambulans ekibi 6 personel, 1 UMKE Timi 4 personel ile toplamda 42 personel, 10 ambulans ve 3 UMKE tim ile yaraları sarmaya devam ediyor.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version