Amasya İl Özel İdaresinden çiftçimize tohum desteğiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 08:18

Amasya İl Özel İdaresinden çiftçimize tohum desteği

Amasya İl Özel İdaresinden çiftçimize tohum desteği
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 9:29

1.068 views

Amasya İl Özel İdaresinden çiftçimize tohum desteği

Amasya İl Özel İdaresi kırsal alandaki çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da tarımsal destek programlarını hayata geçirmeye başladı. Vatandaşlarımızın tarımsal faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak amacıyla çitçilerimize tohum desteği vermektedir.

Mustafa MASATLI; “Devletimiz her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çeşitli desteklemelerle üreticimizin yanında olmaya devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın sağladığı desteklerle birlikte, bizde ilimizde gerekli tarımsal desteklemeleri yapıyoruz.  İl Özel İdaresi kaynaklarından da çeşitli tarım ve hayvancılık projelerini hayata geçiriyoruz. Amasya’mızda ekili olmayan bir karış arazi dahi kalmamalıdır. Bu anlayışla, bu yıl yüksek oranda hibe desteği ile çok geniş bir yelpazede tohum desteği sağlayacağız. Nohut ve yonca tohumlarını üreticilerimize teslim ediyoruz.  Dağıtımını yapacağımız nohut tohumlarının toplam miktarı 22.3 ton olup, bunun 14 tonu Tarım ve Orman Bakanlığımız, 8.3 tonu ise İl Özel İdaremiz desteğiyle temin edilmiştir. Her iki projenin toplam bedeli yaklaşık 400 bin TL olup, bu tutarın %75’i hibe desteğidir.

Ayrıca, hayvancılık için önemli bir kaba yem kaynağı olan, yonca tohumlarını da üreticilerimize teslim ediyoruz. Amasya’mızı bölgemizin Kırmızı Et Üretim Merkezi yapma hedefi doğrultusunda, yem bitkileri üretimini desteklemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda bugün 2.500 dekarlık bir alanda ekilmek üzere, toplam bedeli 320 bin TL olan yonca tohumlarını İl Özel İdaremizin %50 hibe desteği ile üreticilerimize sunuyoruz.

Dağıtımını yapacağımız bu tohumların Amasya tarımına ve çiftçisine hayırlı olmasını diliyor, Amasya’mıza her alanda büyük yatırımlar yaparak, insanımızın yaşam standartlarını yükselten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize ve bu projeleri hayata geçirmemiz için bizleri destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve ayrıca İl Genel Meclisimiz ile Özel İdaremize teşekkür ediyorum” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
Exit mobile version