İL ÖZEL İDARESİ’NİN GÖYNÜCEK ‘SAZDERESİ SULAMA GÖLETİ’ PROJESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 21:07

İL ÖZEL İDARESİ’NİN GÖYNÜCEK ‘SAZDERESİ SULAMA GÖLETİ’ PROJESİ

Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 14:26

282 views

Amasya İl Özel İdaresi tarafından Göynücek ilçesinde yapılmakta olan ve %30’u tamamlanan “Sazderesi Sulama Göleti” ile 2.500 dekar tarım arazisine sulama imkânı sağlanacak. Amasya İl Özel İdaresi, köylerimizde çiftçilerimizin sulama suyu sorunlarını çözüme kavuşturarak sulak arazi sayısının gün geçtikçe artmasını amaçlıyor. Bu kapsamda ilimiz Göynücek ilçesi Sazderesi Sulama Göleti yapım çalışmalarını büyük bir titizlik ile sürdürüyor.

Amasya İl Özel İdaresi tarafından yapımına devam edilen Göynücek Sazderesi Sulama Göleti projesi sayesinde 2.500 dönüm arazinin sulanması amaçlanıyor. Çiftçimizin refahı için yapımı devam eden Sazderesi Sulama Göleti’nin depolama hacmi 309.000 m3 olup, gölet yüksekliği 27 metre, gövde uzunluğu ise 121,06 metredir. Mebrana çekirdekli toprak dolgu gövde tipine sahip olan gölet inşaatında mebran yerleştirilmiş ve dolu savak inşaatı aşamalarına geçilmiştir. Projenin şimdiye kadar %30’luk kısmı tamamlanmış olup, kalan kısmı için çalışmalar hızla sürdürülmektedir. Cazibeli sulama sistemine sahip sulama gölet projesinin tamamlanması neticesinde kırsal alanların suya kavuşması hedeflenmektedir.

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu beraberindeki Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Abdullah Demircioğlu ve teknik personelle birlikte yerinde incelemelerde bulundu. İl Özel İdaresi teknik personelinin özenli ve gayretli çalışmaları sonucunda belirlenen takvim içerisinde yapımının bitirilmesi planlanan gölet ile çiftçilerimizin ürünlerindeki kaliteyi arttırarak tarımda verimliliğin istikrarlı bir şekilde artması amaçlanmaktadır. Gölet inşaatının 2019 yılı içerisinde tamamlanması öngörülmektedir.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version