GENÇ ŞEHZADELER GRUBUNUN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU PROJE GERÇEKLEŞTİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:02

GENÇ ŞEHZADELER GRUBUNUN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU PROJE GERÇEKLEŞTİ

Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 10:49

462 views

İlimizde gençler adına faaliyet gösteren Genç Şehzadeler Grubunun hazırlayıp Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansına sunmuş olduğu göçmen ve mültecilerin sorunlarını ele alan “We’re breaking barriers among US” isimli Gençlik Değişim projesi kabul edilmiş 18- 28 Mart tarihlerinde ilimizde gerçekleşmiştir.
Bu projede 5 farklı ülkeden İtalya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya ve Türkiye’den toplamda 35 katılımcı bir araya gelerek Dünyanın genel sorunu olan göçmen ve mültecilerin sorunlarını ele almışlar ve bu konuda ilimizde ve bölgemizde yaşayan gençler başta olmak üzere toplumlarda farkındalık oluşturmuşlardır.
Gençler Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker KÖSTERİOĞLU’nu ve Amasya Gençlik Merkezi müdürü Şahin GÜMÜŞ’ü ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretlerde ilimizde bulunan göçmen gençlerin eğitim ile ilgili sorunları ve yapılan çalışmaları değerlendirmişlerdir.
Halk ile röportajlar yapılarak halkın göçmenlere karşı olan düşünceleri değerlendirilmiştir. Göçmen aileleri ziyaret edilerek kendileri ile söyleşiler yapılmıştır. Hangi sebeplerden dolayı ülkelerini terk ettikleri, burada karşılaşmış oldukları sorunları, yerel halkın kendilerine olan bakış açıları tartışılmıştır. Kendileri ilimizde birçok STK temsilcileri ve yardımseverlerin kendilerine kucak açtığını, kendileri ile birebir ilgilendiklerini belirtmişlerdir. Yerel halkın kendilerine oldukça iyi davrandığını, herhangi bir ayrımcılık ile karşılaşmadıklarını belirtmeleri bizleri memnun etmiştir. Yaklaşık 9 gün süren faaliyetler süresince Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen gençler farklı din, dil ve kültürleri tanıma fırsatı bulmuşlardır. Proje öncesi katılımcı gençler arasında var olan önyargılar kırılmış, sevgi, saygı ve hoşgörü kazanmıştır. Gençler projemizin son günüde hep beraber hazırlamış oldukları göçmen ve mültecileri ele alan Tiyatro, Müzik ve Belgesel sunumlarını tamamlayarak ülkelerinde mutlu bir şekilde dönmüşlerdir. Kalabalık bir halk grubu tarafından izlenen sunum Halk tarafından beğeni ile izlenildi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version