AMASYA ELÇİN TEKSTİL AÇILDI BAŞKAN SARI YATIRIMCILARA MÜJDEYİ VERDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:19

AMASYA ELÇİN TEKSTİL AÇILDI BAŞKAN SARI YATIRIMCILARA MÜJDEYİ VERDİ

Son Güncelleme :

12 Ekim 2019 - 17:37

928 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Amasya Elçin Tekstil başta olmak üzere, bundan sonra şehrimize gelerek yatırım yapacak firmalardan, belediyemiz olarak bir yıl boyunca su ücreti, ruhsat ve çöp vergisi alınmayacak” dedi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın seçim vaatleri arasında yer alan 2 bin 500 kişiye iş istihdamı sözünün ilk adımı, yeni sanayi bölgesinde faaliyete geçen tekstil firması ile yerine getirilmiş oldu. Açılış öncesi İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu tarafından dua edilmesinin ardından kurban kesimi yapıldı. Tesisin açılışı öncesi İlk olarak söz alan Amasya Elçin tekstil firma sahibi Osman Eken, “İlk etapta 170 kişi ile üretim için düğmeye bastığımız tekstil fabrikamızı, 2020 yılının sonuna kadar, bin kişi kapasiteye çıkarmayı hedefliyoruz “dedi. Burada, Başkan Sarı’ya Başkan Başdanışmanı Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çoban, Hasan Şahin ve İsmail Kazan, MHP Amasya İl Başkanı Erhan Demir, Amasya Ülkü Ocakları Recep Dip, MHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ak, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri eşlik etti. Programa ayrıca Başkan Sarı’nın yanı sıra Amasya Milletvekili Av. Mustafa Tuncer, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Tugay Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Atlı, Amasya İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Kamu kurum ve kuruluşların Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Akabinde söz alan ve Barış Pınarı Harekâtına katılan askerlerimize başarılar diliyorum diyerek sözlerine başlayan Başkan Sarı, Konuşmasında şunları söyledi; “170 civarında personel oluşumu ile başlanılan fabrikada, yılsonuna kadar binleri aşan bir çalışan grubunun olması planlanıyor. Buna siz, biz destek verirsek, bu iş başarı ile sonuçlanacaktır. Amasya Elçin Tekstil başta olmak üzere, bundan sonra şehrimize gelerek yatırım yapmak isteyen her kim olursa olsun, belediyemiz olarak yatırımcılardan bir yıl boyunca su ücreti, ruhsat ve çöp vergisi alınmayacağı gibi her türlü teknik desteği de vereceğimizi taahhüt ediyorum. En kısa zamanda yeni firmaların da şehrimize yapacağı yatırımlar ile işsizlik denen canavarı yenmiş olacağız. Amasya Elçin Tekstil firmasının, şehrimize gelerek yatırım yapmasında çok büyük emeği olan başta Başkan Yardımcımız Hasan Şahin olmak üzere, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür eder, firmanın Amasya’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim”.

Amasya Valisi Dr. Osman Varol ve CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer’inde birer konuşma yaptığı programda, Daha sonra protokol üyeleri tarafından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi. Firma sahibi Osman Eken, Protokol üyelerine tesis hakkında verdiği bilgi sonrası, davetlilere verilen kokteyl ile program son buldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version