CAMCI; TÜRKİYE İSTİKRARI İÇİN YÖNETSEL VE EKONOMİK İSTİKRAR SAĞLANMALI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 20:58

CAMCI; TÜRKİYE İSTİKRARI İÇİN YÖNETSEL VE EKONOMİK İSTİKRAR SAĞLANMALI

CAMCI; TÜRKİYE İSTİKRARI İÇİN YÖNETSEL VE EKONOMİK İSTİKRAR SAĞLANMALI
Son Güncelleme :

27 Mart 2019 - 9:10

234 views

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, Türkiye’nin istikrarı yakalayabilmesi için önce yönetsel, ardından ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğini kaydederek, “Bu anlamda hem üyesine, kamu görevlilerine hem ülkesine karşı hassasiyet taşıyan bir emek hareketiyiz. Bizim hassasiyetimiz, istikrarın yakalanması; yönetsel istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirmesi, ülkenin orta gelir tuzağından çıkması, üretim ekonomisine geçmesi, millî gelirin artması ve kamu görevlilerinin cebinin alın terlerinin karşılığını görmesidir” dedi.Yönetsel istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Türkiye’nin istikrarı yakalayabilmesi için önce yönetsel, ardından ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çeken Camcı, şunları söyledi: “Bu anlamda hem üyesine, kamu görevlilerine hem ülkesine karşı hassasiyet taşıyan bir emek hareketiyiz. Bizim hassasiyetimiz, bu ülkede istikrarın yakalanması. Yönetsel istikrar olmadan ekonomik istikrar olmaz. Yönetsel istikrar olmadan, ülkede yarına ilişkin tereddütler, kaygılar çoğalır, coğrafyada istikrar olmaz. Hassasiyetimiz, ülkemizde istikrarın daim olmasıdır. Hassasiyetimiz, yönetsel istikrarın ekonomik istikrarı beraberinde getirmesi, ülkenin orta gelir tuzağından çıkması, üretim ekonomisine geçmesi ve bizim mutfağımızın mutlaka ama mutlaka millî gelirden düşen payla canlanması, millî gelirin artması ve kamu görevlilerinin cebinin bu anlamda alın terinin karşılığını görmesidir.” dedi. Sorunların Çözümü İçin Çaba Sarf Etmekteyiz
Sorunların çözülmüş olması toplumsal anlamda güçlü olunması küresel anlamda güçlü iradenin yansıması demektir. Hiçbir başarı, çözüm kendiliğinden gerçekleşmez, ter dökmeden kazanım elde edilmez. Sendika olarak, sıkıntılı süreçlerden geçerek, büyük emekler vererek bugünlere geldik. Büyük gayret göstererek, yoğun bir mücadele vererek; kar kış, yağmur çamur demeden harcadığımız çabaların, döktüğümüz alın ve akıl terinin, yaptığımız eylemlerin, gerçekleştirdiğimiz girişimlerin sonucunda elde ettiğimiz kazanımları korumak, bunlara yenilerini eklemek ve devam eden sorunların çözümünü temin etmek görevlerimizin başında gelmektedir” Zirvede olmak önemli ama yeterli değildir. Asıl olan, zirvede kalıcı olabilmektir. Bunun için de beklentileri karşılayacak çalışmalarla sürdürülebilir olmaktır. Biz olup bitenlerin, taleplerin, sorunların, güçlüklerin, yapılması gerekenlerin farkındayız. Eğitim çalışanlarımızın sorunlarını tespit eden, önerileriyle birlikte sorunları yetkililere taşıyan, çözüm üreten, kazanımlara imza atan yetkili sendika olarak, hiçbir zaman elimizdekilerle, ürettiklerimizle, kazandırdıklarımızla yetinmedik, yetinmiyoruz, yetinmeyeceğiz. ‘Her zaman daha iyisi vardır ve mümkündür’ anlayışıyla hareket ediyoruz”
Bütün Kamu Görevlilerine 600 İlave Ek Gösterge İstiyoruz
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun beklentileri karşılayacak şekilde çıkması için çaba harcadıklarını belirten Camcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenlik mesleği bir kariyer mesleğidir, göstergesi de 3600’dür. Bütün kamu görevlilerine 600 ilave ek gösterge istiyoruz. Eğitimde en önemli şey öğretmen-öğrenci-eğitim ilişkisidir. Öğretmen yetiştiren fakülteden öğretmenliğe girişe, stajyerlik döneminden öğretmenlik dönemlerine ve özel okulları da kapsayan bir meslek kanunu talep ediyoruz.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.