AMASYA ‘DA GÖÇMENLER GÜNÜ BULUŞMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:57

AMASYA ‘DA GÖÇMENLER GÜNÜ BULUŞMASI

Son Güncelleme :

19 Aralık 2019 - 17:04

161 views

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Valiliğimizin himayesinde ‘Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye’ temalı program düzenlendi.
Amasya Üniversitesi Kongre Merkezindeki programa, Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çoban, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, daire amirleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Göç İdaresi Müdürü Bülent Sadal, sunulan hizmetler ile faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.
Ülkemizde ciddi sayıda komşu ülkelerden insanların misafir edildiğini belirten Vali Varol, “Bu süreç ilk başlarda biraz sancılı olmuş olabilir ama zaman içerisinde özellikle bu işi yaşayarak öğrenen kurumlarımız, devlet örgütlerimiz çok iyi reaksiyonlar göstererek bugün bu kavramı yönetilebilir bir hale getirdiler. Özellikle İçişleri Bakanlığımız ve Göç İdaresi teşkilatımız bu konuda bugün dünyanın en önemli, tecrübe sahibi ve en verimli teşkilatlarından bir tanesi haline geldi” dedi.
Vali Varol, ülkelerinde yaşanılan sıkıntılardan dolayı geçici olarak topraklarını, yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların tekrar ülkelerine dönerek eski huzurlu günlerine kavuşmalarını diledi.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü farkındalık spot videolarının izlenmesi sonrası ilimizdeki bazı başarılı misafirlerimizin hayat hikayeleri görseller eşliğinde sunuldu. Yeşilırmak Ortaokulunda öğrenim gören İran, Irak ve Afganistan uyruklu misafir öğrencilerin uyum kapsamındaki gösterileri beğeniyle izlenirken Gümüşhacıköy Işık İlkokulu ve Merkez Fatih İlkokulu öğrencileri yapmış oldukları örme çantaları Yeşilırmak Ortaokulunda öğrenim gören misafir kardeşlerine hediye ettiler.
‘Göçmen’ konulu İlkokullar arası resim, Ortaokullar arası şiir, Liseler arası kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin takdimi, ödül töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından Yeşilırmak Ortaokulu öğrencilerinin yapmış oldukları serbest konulu resimler, ülkelerindeki yaşamlarına dair fotoğraflar, velilerinin yapmış olduğu yöresel yemekler ve İranlı Hattat Pardis Farnia’nın eserlerinin sergilendiği stantlar gezildi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version