AMASYA ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ANKARA’DA - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:29

AMASYA ÇOCUK HAKLARI KOMİTESİ ANKARA’DA

Son Güncelleme :

06 Kasım 2019 - 8:44

210 views

İl Çocuk Hakları Komitesi üyeleri ile Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı kapsamındaki çocuklarımız Ankara’ya ‘Cumhuriyet Eğitim’ temalı gezi gerçekleştirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve il müdürlükleri tarafından yürütülen Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı kapsamında olan ve İl Çocuk Hakları Komite Üyesi çocuklarımızla birlikte Ankara’ya Cumhuriyet Eğitim temalı gezi düzenledi. Gezi kapsamında çocuklarımıza Sakarya Meydan Muharebesinin geçmiş olduğu yerlerden Polatlı Dua Tepe, Anıtkabir, Etnografya Müzesi, Beştepe Millet Camii Kongre ve Kültür Merkezi ile Hacı Bayram Veli Camii gezdirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ahmet Kırlangıç, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve il müdürlüğü tarafından yürütülen Okul Destek, Sosyal Uyum Programı ve Çocuk Hakları İl Komite Üyesi çocuklarımıza, Milli Mücadele’nin önemini kavratmak, bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesini sağlamak ve farklı kültürdeki çocukların tanışıp kaynaşmalarına katkıda bulunmak amacıyla geziyi düzenlediklerini belirtti.

Gezerek görerek milli ve manevi duyguları kazandırmak ve güçlendirmek için bu tarz gezilerin çok verimli olduğuna değinen Kırlangıç, Okul Destek Projesi kapsamında olan 150, Sosyal Uyum Programı kapsamındaki 96 çocuğumuzu ziyaret ettikleri mekanları gezdirerek milli ve manevi duyguları yerinde yaşatmayı hedeflerini ifade etti.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version