CHP İLÇE BAŞKANI; “ADALETSİZ BİR SEÇİM YARIŞI SÜRECİ YAŞANIYOR” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:56

CHP İLÇE BAŞKANI; “ADALETSİZ BİR SEÇİM YARIŞI SÜRECİ YAŞANIYOR”

Son Güncelleme :

27 Mart 2019 - 10:19

288 views

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala CHP Amasya Merkez İlçe Başkanı Ali Kilci seçim sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kilci seçim yarışı sürecinde demokrasi, hukuk ve ahlak kuralları çerçevesinde yarışın, rekabetin doğal bir durum olduğunun altını çizerken “Adaletsiz bir seçim yarışı süreci yaşanıyor” dedi. Kilci “17 yıldır ülkeyi yöneten siyasi irade devletin tüm olanaklarını kullanıyor, seçime ciddi paralar harcıyor. Siyasi irade seçimi yerel seçim havasından çıkarıp genel seçim havasında götürmek için ciddi çaba harcıyor. Genel seçim ötesine geçen AKP, yerel seçimleri ‘beka’ sorunu çerçevesinde değerlendirip, kendileri seçilmedikleri takdirde ‘beka’ sorunu yaşanacağı algısını işliyor. Bunu yaparken de AKP iktidarı ayrıştırıcı, bölücü ve nefret dilini kullanıyor. Bu son derece yanlıştır. Şunun şurasında il ve ilçelerimizi yönetecek belediye başkanlarını seçeceğiz. Ülkemize yönelik iç ve dış tehditler hep var olmuş ve devlet olarak zaten gereği yapılıyor ve bizler de bunun farkındayız” diye konuştu.
CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI
1980 Askeri darbesiyle Amasya’da CHP belediye başkanlığının düştüğünü ve 39 yıldır CHP’nin Amasya’da belediye başkanlığı kazanamadığının altını çizen Ali Kilci ilk kez Amasya belediye başkanlığa çok yakın olduklarının altını çizdi.
Kilci “CHP- İYİ Parti ittifakı
Amasya’da Serpil Saraçoğlu ile seçim yarışına girdi. Serpil Saraçoğlu son derece pozitif, ilgi gören, güven veren bir aday olarak destekleniyor ve kadınların, gençlerin ve Amasyalının ciddi desteğini alıyor. Askeri darbe ile belediye başkanlığını CHP’den aldılar ama biz demokratik yoldan seçimle belediye başkanlığını tekrar alacağız ve bu hasret bitecek” dedi.
BARIŞ, KARDEŞLİK, DEMOKRASİ KAZANACAK
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala barış, kardeşlik, birlik, beraberlik çağrısı yapan
Ali Kilci “Seçimlerin sonucu ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin bozulmaması lazım. Seçimlerden sonra aynı ilde, ilçede, köyde yaşamaya devam edeceğiz ve yüz yüze bakacağız. Geçmişte olduğu gibi seçim biter ama kim gelirse gelsin kendisine oy veren veya vermeyen herkese, o kente, ilçeye hizmet edecek. İktidar partisi şiddetin, ayrışmanın ve nefretin dilini kullanarak, tehdit ederek seçim kazanmak istiyor. Bu son derece yanlıştır” diye konuştu.
Amasya’da parti önündeki parti bayrağınında seçim kampanyasında yırtıldığına dikkat çeken Ali Kilci şu görüşlere yer verdi; “Bu saldırılar yerel seçimleri genel seçim havasına sokan, ölüm kalım savaşına dönüştüren, her fırsatta şiddet, ayrışma ve nefret dilini kullanan siyasi iktidarın bu tutumundan cesaret almaktadır. Partimiz haksız bir şekilde çeşitli terör örgütleriyle haksız, hukuksuz bir şekilde ilişkilendirilmektedir. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Taşova’daki konuşmasında kendisine oy vermeyenleri ‘adi’ olarak değerlendiriyor. Suçlayan, ayrıştıran, nefret dilini kullanan bu tutum yanlıştır. Barış, kardeşlik dili ve demokrasi kazanacaktır. Halkımızın buna dikkat edeceğini bu doğrultuda oy kullanacağına inancım tamdır.”dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version