Amasya Belediyesi olarak, cenaze işlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet vermeye devam ediyoruz. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:27

Amasya Belediyesi olarak, cenaze işlerinde vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet vermeye devam ediyoruz.

Son Güncelleme :

07 Ekim 2021 - 10:49

153 views

Sağlık kurumlarında veya dışında gerçekleşen vefat durumlarında ölüm belgesinin ilgili kurumca düzenlenmesinin ardından; cenazelerin taşınması, yıkanması, kefenlenmesi, defnedilmesi ve defin işleminin kayıt altına alınmasına yönelik hizmetlerin tamamında vatandaşlarımızdan hiçbir ücret talep etmiyoruz.

Ailelerin üzüntülü günlerinde sıkıntılarını bir nebze de olsa aşabilmelerini amaçlayan Amasya Belediyesi, cenaze hizmetlerinin yanında, taziye evlerine, masa ve sandalye temini ile taziye çadırı kurulumuna kadar birçok hizmeti de ücretsiz veriyor.

Vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını anlatan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halkın üzüntülü zamanlarında acılarını hafifletilebilmek adına böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Amasya halkı olarak ekonomik seviyesi yüksek olan bir toplum değiliz. Artık vatandaşlarımızın ekonomik durumunu sorgulamadan cenaze işlerinde kendilerinden hiçbir ücret talep etmeyeceğiz. Bundan sonar bütün hizmetler ücretsiz olarak belediye personellerimiz tarafından yapılacaktır

Yakınını kaybetmek, yaşanan en acı duygulardan biridir insanoğlu için. Bu acıya bir de cenaze için yapılması gerekenler eklenince, zaman-zaman sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Tüm bu sıkıntılara çözüm sunan çalışmalarımız ve hizmetlerimizle vatandaşımızın zor gününde yanındayız. Amasyalı hemşerilerimizle doğumdan ölüme kadar hayatın her anında bir arada olarak büyük bir aile oluyoruz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version