BANDOCULARIN RAMAZAN GELENEĞİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:41

BANDOCULARIN RAMAZAN GELENEĞİ

BANDOCULARIN RAMAZAN GELENEĞİ
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2019 - 11:17

366 views

Amasya’mızda 154 yıllık devam eden gelenek ile her Ramazan ayında iftar ve sahur saatlerinde tarihi Harşena Kalesi’ne çıkarak konser veren Belediye Bandosu, bu yıl da geleneğini sürdürdü.
Amasya Belediye Bandosu, bu Ramazan ayında da 300 metre yükseklikteki Harşena Dağı’nda, kent merkezinden duyulacak şekilde iftar öncesi konser vermeye başladı. 154 yıldır devam eden bu gelenek kapsamında Belediye Bandosu bugün iftar zamanı da marşlarını seslendirdi. Yolun bir bölümünü otobüsle, kalan kısmını ise yürüyerek çıktıkları kalede verdikleri konserde istek şarkılarını da çaldılar.

Bando Şefi Hakan Dinçer (37), “Her sene sahur ve iftar öncesinde kaleye çıkıp görevlerini icra ettiklerini belirterek şunları söyledi; “Biz eski bir geleneğimizi, Amasya Belediyesi Bando Ekibi olarak devam ettiriyoruz, bu kutsal görevi devam ettirdiğimiz için mutluyuz. Halkımızın istedikleri parçaları çalmaya çalışıyoruz. Atalarımızdan aldığımız bu emaneti, elimizden geldiğince sürdüreceğiz ve çocuklarımıza, torunlarımıza devredeceğiz.” diye konuştu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version