AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI'NIN BASIN AÇIKLAMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:42

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI’NIN BASIN AÇIKLAMASI

AMASYA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SARI’NIN BASIN AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

05 Ekim 2021 - 14:38

129 views

Sayın basın mensupları bilindiği üzere hakkımızda basın açıklamasında bulunan arkadaşlara hitaben bu basın açıklamasını yapmak zarureti doğmuştur. Bildiğiniz gibi Gözlek Termal Tesisleri artık ömrünü doldurmuş. Büyük işletmeler karşısında yetersiz kalmıştır. Bizim projelerimizin içinde Gözlek Termal Tesislerinin de düzenlenmesi halka kazandırılması daha güzel hizmet verilmesi ve Amasya’da değil bölgede sayılı tesisler arasına girmesi ve Amasya’ya turizm açısından büyük bir değer kazandırması planlanmaktadır.

Bu amaçla Gözlek Termal Tesisinin işletmecisi ile görüştük. Belediyeye tekrar devrini istedik. Ancak  bu ara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile de temaslarımız devam etti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir proje üzerinde çalışmaya başladık. Sosyal Hizmetler orada büyük bir rehabilitasyon merkezi açmaya karar verdi. Biz Gözlek Termal Tesislerinin yerini genişleteceğiz. Halka açık süper bir termal tesisleri yapacağız. Sosyal hizmetlere de çevrenin en büyük rehabilitasyon merkezini kuracak. Bu konuda Sosyal Hizmetlere elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız.  Termal tesisin etrafını Amasya’da herkesin kullanabileceği sosyal alanlar yapacağız. Daha doğrusu orayı Amasya turizminin göz bebeği haline getireceğiz.

Tabi ki bu nedenle geniş bir alana ihtiyacımız olacak. Bunu da TİGEM’den talep ettik. Teklifimiz değerlendirilirken bizde konuyu meclisten geçirdik. Ne yazık ki memleketin kalkınmasını istemeyenler burada da karşımıza çıktılar. Sulu arazi satın alınamazmış, sosyal tesis yapılamazmış, etrafa ağaç dikilip insanların hizmetine sunulamazmış, sulu araziyi başka amaçlarla kullanamazmışız gibi saçma sapan düşüncelerle karşımıza çıktılar ve bu konuda basın bildirisi yayınladılar. Bunların hangi düşünceye hizmet ettiklerini anlayamıyorum. Vatandaşa hizmet suçsa biz suç işlemeye devam edeceğiz. Alacağımız sulu araziyi vatandaşımızın hizmetine sunarken daha fazla sulandıracağız.  Biz bu konuda çok kararlıyız. Gözlek Termal Tesislerini Amasyalının hizmetine sokacağız. Bugün karşı çıkanları da oraya davet edeceğiz. Buradan Amasya halkına çok güzel bir müjdeli haberi de vermek istiyorum yaptığımız araştırma sonucu Gözlek bölgesine 60 derecenin üzerinde sıcak su bulduk bunu da halkımızın hizmetine sunacağız.

Ayrıca bu kişilerin bizim 100 projemizi takip etmedikleri belli ki hiçbirinin aslı yok diyorlar. Bu projelerimizi birçoğunu hayata geçirdik. Geri kalanın yüzde ellisini de en kısa zamanda hayata geçiriyoruz. Bunların hayata geçmesiyle de bu kişilerin yüzlerini kızartacağız. İstihdam konusunu tüm Amasyalılar takip ediyor. Verdiğimiz taahhüdün yüzde seksenini gerçekleştirdik. İhalelerin halka açık yapılmadığını söyleyenler bizim yaptığımız ihaleleri görmüyor ya da takip etmiyorlar. Her şeyim açık ve şeffaftır. Eskiden yapılan usulsüzlükleri de vatandaşı mağdur etmeden ortadan kaldırıyoruz.

Biz Amasyalıdan aldığımız destekle Amasyalıya hizmetimizi son sürat sürdürmeye devam edeceğiz. Bizi kimse yolumuzdan döndüremez. Buradan tüm halkımızı saygıyla selamlıyorum. Bizi izlemeye devam edin diyorum.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.