Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 14:50

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Son Güncelleme :

18 Eylül 2021 - 17:07

186 views

Başkan Sarı mesajında; “Şanlı tarihimiz boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakarlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bugün kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için, önemli bir fırsattır” dedi.

‘GAZİLERİMİZ; ÜLKEMİZİN MEDAR-I İFTİHARI VATANSEVERLİĞİN VE KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİDİR’
Şehitlerin ve gazilerin ülkenin medar-ı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu söyleyen Başkan Sarı açıklamasının devamında; “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimizi altın sayfalara yazdıran; vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz; ülkemizin medar-ı iftiharı vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ile Gazi unvanının verildiği gün olan Gaziler Günü’nü kutluyor, vatan için canını ortaya koymaktan kaçınmayan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version