Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 07:37

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Son Güncelleme :

30 Eylül 2021 - 12:00

138 views

Başkan Sarı mesajında; “Diyanet İşleri Başkanlığı, ekim ayının ilk haftasını 1986 yılında ‘Camiler Haftası olarak ilan etmiş, o zamandan itibaren bu hafta ‘Camiler Haftası’ olarak kutlamıştır. Ancak camilerimizi din görevlilerimizden ayrı düşünmek mümkün değildir. Çünkü günün beş vaktinde camide bulunan, hatta zamanlarının çoğunu camide geçiren din görevlilerimiz, cami ile iç içe olmuşlar, adeta cami ile özdeşleşmişlerdir. Sadece camiye gelen cemaatle yetinmemiş, görev yaptıkları yerlerdeki hastalar, çocuklar, yetimler, öksüzler, fakirlere de yakın ilgi göstermiş, onların dertleriyle yakından ilgilenmişlerdir” dedi.

‘DİN ADAMLARI, TOPLUMU DOĞRU YOLA YÖNLENDİREN ŞAHSİYETLERDİR’
Din görevlilerinin hatırlanmasının bir hafta ile sınırlı tutulmaması gerektiğini söyleyen Sarı mesajının devamında;
“Din adamları, toplumu doğru yola yönlendiren şahsiyetlerdir. Toplumumuzun ahlaki ve manevi değerlerinin yeşermesinde ve güçlenmesinde en büyük etken, kıymetli din görevlilerimizdir. Onların duaları ile ilimizin kalkınması ve gelişmesi için girdiğimiz bu yolda daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Amasya’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, ilim ve irfan yolunda din görevlilerimizin haftalarını kutluyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version