AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:31

AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI

Son Güncelleme :

04 Nisan 2019 - 17:15

153 views

Öncelikle çok zor ekonomik şartlarda görev yapan değerli meslektaşlarımın Avukatlar Gününü kutluyorum. Avukatlar, Vatandaşın, haksızlıklar karşısındaki tek güvencesidir. Biz Avukatlar çağlar boyunca hukuksuzluklar ve haksızlıklar karşısında susmadık ve susmayacağız. Bizler, aynı zamanda insan hakları ihlallerine, kadına karşı şiddete, çevre katliamlarına, hayvanlara yapılan kötü muameleye kısaca her türlü hukuksuz ve haksızlığa karşı durmaktayız. Tekrar tekrar söylemekten yorulmadığımız bir şiar vardır; Adalet bir ülke de ekmek gibi su gibi, hava gibi gereklidir. Adaletin gerçekleşmesi ise ADİL YARGILANMA ve SAVUNMA MESLEĞİ AVUKATLIĞIN GÜCÜNÜN ARTMASI ile mümkündür. Ülkenin gerçek BEKAASI ANCAK ADALETE OLAN GÜVEN İLE SAĞLANABİLİR. Bizler ÖNYARGILAR DEĞİL, ADİL YARGILAMALAR İSTİYORUZ. Bizler için büyük dava küçük dava ayırımı olmaz, sadece adil yargılama istek ve beklentisi olur.
Avukatlar olarak bizlerin tüm fedakârca çalışmaları karşısında, mesleki sıkıntılarımızın giderilmemiş olması, her geçen gün yeni sorunların ilave edilmek suretiyle mesleğimizin daha da zorlaşması karşısında eylemsiz ve suskun kalacağımız beklentisi içinde kimse olmamalıdır. Her ne kadar Adalet Bakanlığı tarafından SAVUNMANIN GÜÇLENMESİNE YÖNELİK çalışmalar yapılmasını iyimserlik ile izlememize karşın henüz somut Yasal adımların atılmamış olması, vergisel yükümlülükler, mesleki faaliyet alanlarının kısıtlanması ve ağır ekonomik koşullar, iyimserliğimizi, ihtiyatlı iyimserliğe dönüştürmektedir.
Alternatif çözüm yollarına ilişkin gelişmeleri de endişe ile izlemekteyiz. Arabuluculuk kurumunun birçok alanda zorunlu hale getirilmesi ve kapsamının Aile Hukukunu da kapsar şekilde genişletilmesi, özellikle işçi işveren ihtilaflarında işçi lehine avukat görevlendirilmemesi konusundaki ısrar, kuruma olan güveni azaltmakta bir o kadar adaletsizliklere zemin hazırlamaktadır. Yine Uzlaştırma Kurumunun Hukukçu olmayan, UZLAŞTIRICILAR tarafından yapılması da bu kurumun güvenirliğini azalttığı gibi, birçok hukuki yanlışlığın yapılmasına neden olmaktadır. Avukatsız ve Hukukçusuz hiçbir çözümün, toplum tarafından da kabul edilmesi mümkün değildir.
31 Martta yapılan Yerel seçimlerde, 5 yıl süreyle mahalli idareleri yönetme hakkı kazanan Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri ile Köy ve Mahalle Muhtarlarını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkenin tüm sorunlarının, bilim, akıl, liyakat ve adil bir yönetim ile Hukuk ve Hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu çalışmalarla aşılabileceği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İlkelerinin şiar olması gerektiği yönündeki görüşümüzü bir kez daha yineler, kamuoyu ile saygı ile paylaşırız.

AMASYA BAROSU YÖNETİM KURULU ADINA BARO BAŞKANI
AV.A. MELİK DERİNDERE

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version