AĞILÖNÜ GÖLETİ 820 DEKAR ARAZİ SULAYACAK - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:53

AĞILÖNÜ GÖLETİ 820 DEKAR ARAZİ SULAYACAK

Son Güncelleme :

25 Haziran 2019 - 15:26

574 views

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Amasya’ya yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Amasya ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarının altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.
Merkez Ağılönü Gölet’i 820 dekar tarım arazisini sulayacak
Amasya Ağılönü Gölet’inde çalışmaların tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Gölet’imizde depolanacak su ile Ağılönü Köyüne ait 820 dekar tarım arazisinin sulanacağını belirtti.
Bölge insanına ek gelir sağlanacak
Ağılönü Gölet’inin temelden yüksekliğinin 13,80 metre ve 249 bin m3 su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Aydın, ‘Çalışmaların tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Projenin hayata geçmesi ile 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine 470.410 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. ’diye konuştu.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN
Exit mobile version