afetzedelere anında ulaştırıyoruz.” diye konuştu. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:08

afetzedelere anında ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

afetzedelere anında ulaştırıyoruz.” diye konuştu.
Son Güncelleme :

23 Şubat 2023 - 14:35

273 views
Türk Kızılay Amasya İl Başkanı Mahmut Albayrak, Deprem bölgesinde çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz dedi.
Türk Kızılay Amasya İl Başkanı Mahmut Albayrak, Deprem bölgesinde çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz dedi.
Depremin en fazla etkilediği 10 ilde afetzedelerin beslenme ihtiyacını gidermek için başlattığımız çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz diyan Başkan Albayrak, “Beslenme hizmetini farklı noktalara yerleştirdiğimiz aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla yürütüyoruz. Türkiye Afet Müdahale Planının kendisine verdiği koordinasyon görevi nedeniyle oluşturduğu afet beslenme platformu üyesi kurum ve STK’larla birlikte günlük 3 milyondan fazla kişiye sıcak yemek ulaştırıyoruz. Deprem bölgelerinde 2 bine yakın profesyonel çalışanımız ve 4 binden fazla gönüllümüz ile yaraları sarmaya çalışıyoruz.
Kızılay koordinemizde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede afetin 16. Gününde; 5 Aşevi, 86 ikram aracı, 375 mobil mutfak, 41 mobil fırın, 22 sahra mutfak İle görev yapıyor.
Yaklaşık 55 Milyon kişilik Beslenme Desteği
Kızılay olarak afet bölgesinde bulunan aşevleri ve mobil beslenme araçlarından günde 3 öğün olmak üzere afetin ilk gününden bugüne kadar (21.02.2023) toplamda 54 milyon 974 bin 477 kişilik beslenme desteği sağladık.
En ücra köylere yardım ulaştırıyoruz
Binlerce personel ve gönüllümüz ile afet bölgesinde 1000’e yakın noktada hizmet veriyoruz.Depremin 16. günü itibariyle kendisine bildirilen ve yıkıntı nedeniyle ihtiyaç sahibi olduğu belirtilen bütün bölgelere yardım malzemesi ulaştırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara aile mutfak seti, battaniye, gıda kolisi, hijyen seti, ısıtıcı, yatak, kömür, odun, soba, dayanıklı gıda maddeleri ve kıyafet yardımlarını taşıyoruz.
Mobil Sağlık Araçları hizmet veriyor
Kızılay olarak afetin hemen ardından kan temini ile başlattığımız sağlık desteğini bölgeye gönderdiğimiz mobil sağlık araçları ile sürdürüyoruz. Özellikle kırsal kesimde depremzedelerin birinci basamak sağlık hizmetleri alabilmeleri için gönderilen mobil sağlık araçları afet bölgelerinde binlerce depremzedeye ulaştı. Araçlarda 2 hekim, 1 hemşire ve 1 psikolog bulunuyor. Araçlarda muayene, kan tahlilleri, röntgen, EKG, solunum fonksiyon testi de yapılabiliyor.
Psikolojik İlkyardım
Ana hizmet alanı olan beslenme desteğinin yanı sıra afetzedelere diğer alanlarda da destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklar başta olmak üzere afetzedelere yönelik vermeye başladığımız psikolojik ilk yardım hizmetini artırıyoruz. Kızılay olarak sahada çalışan 5 bine yakın gönüllümüz arasında yer alan psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları ile sosyal hizmet uzmanlarından oluşturduğumuz ekiplerle deprem bölgesinde afet travmasının etkilerini azaltmaya gayret ediyoruz.
Deprem Bölgesinde En Yakın Kızılay Hizmet Noktası Nerede” Uygulaması
Afetzedelerin hizmetlere daha hızlı ve kolay ulaşabilmesi için “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” uygulamasını başlattık. Kızılay’ın “Deprem bölgesinde en yakın Hizmet Noktası nerede” başlığı ile kullanıma aldığı 05521683086 numaralı Whatsapp hattına konumunu gönderen afetzedeler bulunduğu konuma en yakın “Kızılay ve diğer beslenme hizmeti veren kurum ve kuruluşların noktalar ile çadır kentlerin konum bilgilerini” afetzedelere anında ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.