ABD ile Türkiye arasında Kritik Temas! Sorunların Çözümü Konusunda Mutabık Kalındı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:24

ABD ile Türkiye arasında Kritik Temas! Sorunların Çözümü Konusunda Mutabık Kalındı

ABD ile Türkiye arasında Kritik Temas! Sorunların Çözümü Konusunda Mutabık Kalındı
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2018 - 9:35

401 views

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ABD ile yaşanan yaptırım krizi sonrası ilk kez yüz yüze görüştü. İki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı. Pompeo, “Yaptırımlar Rahip Brunson hakkındaki ciddiyetimizi gösteriyor” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme Singapur‘da sona erdi. Yaptırım krizi sürecinde ilk kez yüz yüze görüşen iki bakan sorunların çözümü konusunda mutabık kaldı. Görüşme sonrası açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Yaptırımlar Rahip Brunson hakkındaki ciddiyetimizi gösteriyor” dedi.

GÖRÜŞME SONA ERDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun görüşmesi TSİ 07.30’da başladı ve yaklaşık 45 dakika sonra sona erdi.

“YAPTIRIMLAR CİDDİYETİMİZİ GÖSTERİYOR”

ABD Dışişleri’nden “Taraflar sorunların çözümü için birlikte çalışacak.” açıklaması gelirken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo “Yaptırımlar Rahip Brunson hakkındaki ciddiyetimizi gösteriyor” ifadesini kullandı.

ASESAN TOPLANTISI KAPSAMINDA İKİLİ TEMASLARA DEVAM EDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur’da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

ÇAVUŞOĞLU VE POMPEO 1 AĞUSTOS’TA TELEFON İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Son olarak Singapur’da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos’ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz’da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

ÇAVUŞOĞLU, JAPONYA, EDNOZEYA VE İRAN DIŞİŞLERİ BAKANLARIYLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.