6 KÖYDE SEL FELAKETİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:54

6 KÖYDE SEL FELAKETİ

Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 15:46

488 views

Merzifon’da geçtiğimiz aylarda yağan dolu yağışından dolayı 33 köyde büyük hasar gelirken dün de aynı bölgede köylüler güne sel felaketiyle başladı.
Sabah saatlerinde başlayan aşırı yağmurun sele dönüşmesi sonucunda birçok köyde araziler su altında kaldı ulaşım sağlanamadı.
Sel haberinin ardından köylerde dere yataklarından uzak durulması ve dikkatli olunması yönünde anonslar yapılırken, İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Jandarma Komutanı J. Bnb. Şafak Karakoyun, Ziraat Odası Başkanı Erkan Aktaş, AFAD ekipleri olay yerlerinde incelemelerde bulundular.
Aşırı yağışlardan dolayı dere yataklarındaki taşmadan meydana gelen sel baskınında arazilerin hasar gördüğünü belirten Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, “İlçemize bağlı köylerde yaşanan sel felaketinde her hangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Dere yataklarının taşması sonucu meydana gelen sel ekili arazilerde tahribata sebep olmuştur. Tarım müdürlüğümüz suların çekilmesinin ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacaktır. Balgöze ve Sarıbuğday köylerine özel idare ve belediyeden tedbir amaçlı iş makineleri gönderilmiş fakat müdahaleye gerek kalmadan sular çekilmeye başlamıştır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.
Balgöze Köyü Muhtarı Aydın Dağcı ise bir anda bastıran selden dolayı köyün şehirle olan bağlantısının koptuğunu söyleyerek, “Böyle bir sel en son 1979 yılında olmuştu. O tarihten bugüne kadar böyle bir felaketi görmemiştim. Şuanda köyümüzle ve köyümüzün içerisinden giden diğer köylerle ulaşım durdu” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version