3’ÜNCÜ GELENEKSEL MODİFİYE FESTİVALİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:18

3’ÜNCÜ GELENEKSEL MODİFİYE FESTİVALİ

3’ÜNCÜ GELENEKSEL MODİFİYE FESTİVALİ
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2019 - 10:50

1.139 views

Türkiye’nin 21 ilinden 750’den fazla modifiye araç tutkunu, Amasya’da bir araya geldi.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 3’üncü Geleneksel Modifiye Festivaline katılarak gençlerin şenliğine ortak oldu.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Çelebi Mehmet Meydanında gerçekleşen 3. Geleneksel Modifiye Festivaline katılarak gençlerin şenliğine ortak oldu. Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 600 modifiyeli aracın katılımıyla gerçekleşen festival, Amasyalı seyirciler tarafından beğeniyle izlendi. Festivalde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere araç sahiplerine ödüllerini Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, takdim etti.
Şehirde gençlere yönelik bu tarz organizasyonlara çok önem verdiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bu organizasyonlar hem geleceğimizin teminatı gençlerimizin kaynaşması hem de şehrimizin tanıtılması açısından çok önemli. Amasya Belediye Başkanı olarak gençlerimize her türlü desteğimi vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim. Gençlerimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza hak ettiği değeri vermeliyiz. Onlar bizim geleceğimizdir. Ve diyorum ki; “Dokunulmazlık Milletvekillerine değil, kadınlara, çocuklara ve hayvanlara verilmelidir” dedi.
Amasya Tuning Kulüp tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Modifiye Festivali güzellik yarışmasına 750’den fazla modifiyeli araç katıldı. Çelebi Mehmet Meydanı’ndaki festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, sıcak havaya aldırmadan halaylar çektiler. Amasya Tuning Kulüp Başkanı Talip Yeniçeri, “Şu anda katılım aşırı derecede fazla, bu katılımla birlikte önümüzdeki sene dördüncüyü düzenleyeceğiz. Alanımız yetmiyor ve ses sistemi araçları yoğunlukta. Katılan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Çok yoğun bir ilgi var. Bir sonraki sene daha iyisi olacak. Avrupa araç kategorisinde 1., 2., 3.’yü seçiyoruz. Yerli araç kategorisinde 1., 2., 3.’yü seçiyoruz. Basıklık yarışmamız var. En basık olan aracımızı seçiyoruz. Bunların haricinde bir sonraki sene ses, desibel yarışması da eklenecek, daha da iyi olacak. Şu an 750 araç var. Çünkü alana sığmayanlar var, alana sığmayanların tamamını alt kata otoparka aldık” dedi.
Modifiye tutkunu sürücülerden Emre Berbergil, “3.’sünü gerçekleştirdiğimiz geleneksel fuarımıza dışarıdan gelen tüm misafirlerimize hoş geldin diyorum öncelikle. Bunu zevk amaçlı yapıyoruz. Amasyamızı tanıtım amaçlı yapıyoruz. Gurur duyuyoruz, güzel araçlarımız var. Dışarıdan gelen araçlarımız da güzel, sağ olsunlar evlerinden kalkıp gelmişler hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Festivalde birbirinden güzel modifiyeli araçlar meraklıları tarafından yakından takip edilirken, klasik araçlar da festivalde yerini aldı. Festivalde eski kocası tarafından öldürülen Emine Bulut da unutulmadı. Festivalde Avrupa araç kategorisinde 1., 2., 3., yerli araç kategorisinde 1., 2., 3. ve basıklık (yere en yakın araba) yarışması yapıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version