300 koyununun 68’inde brusella hastalığı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 20:34

300 koyununun 68’inde brusella hastalığı

300 koyununun 68’inde brusella hastalığı
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2023 - 13:08

187 views
300 koyununun 68’inde brusella hastalığı olduğunu tespit eden besici, salgının önünü kesmek için durumu Suluova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdi. 68 Koyun itlaf edilmek üzere besiciden alındı.
Suluova’da küçükbaş hayvan besiciliği yapan Basri Demir(60) kendine ait koyunlardan bazılarının hastalandığını fark etmesi üzerine Amasya İl ve Suluova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulundu.
Suluova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, besi işletmesinde yaptığı incelemeler sonunda Basri Demir’e ait yaklaşık 300 koyundan 68’inde Brusella(yavru atma) hastalığı olduğunu onayladı. Duyarlı besici Basri Demir’in onayı ile hastalıklı olduğu tespit edilen 68 koyun itlaf edilmek üzere teslim alındı.
Suluova Dereköy’deki Şampiyon Mahmut Demir Aile Çiftliğinde uzun yıllardır besicilik yaptığını belirten Basri Demir, hastalığından şüphelendiği bazı hayvanlarını piyasaya sürmek yerine tespiti ve itlafı için gerekli mercilere başvurduğunu, böylelikle hastalığın yayılmasını önlemeyi ayrıca da tüketicilerin sağlığının korunmasına yardımcı olmayı arzu ettiğini söyleyerek destekleri için yetkilere teşekkür etti.
İnsanların besi zincirinde önemli bir yer tutan kırmızı etin sağlıklı ve gerekli hijyenik ortamlarda yetiştirilmesinin oldukça mühim olduğunun altını çizen Basri Demir, bilinçli ve duyarlı besiciliğin önemine dikkat çekerek tüm besi üreticilerini de dikkatli ve duyarlı davranmaya davet etti.
Suluova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından itlaf edilmek üzere hastalıklı hayvanları teslim alınan besici Basri Demir’in zararının Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacağı öğrenilirken, ayrıca il ve ilçe genelinde Brusella hastalığına yönelik bir salgınının da bulunmadığı bildirildi. suluovayenihabergazetesi

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version