3 yıl hapis cezası - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:37

3 yıl hapis cezası

3 yıl hapis cezası
Son Güncelleme :

21 Mart 2022 - 15:07

793 views

Galatasaraylı eski teknik direktörü Fatih Terim’in kızı Buse Terim Bahçekapılı, markasının logosu yüzünden iş insanıyla davalık oldu.

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı sakatlık sonucu ayağından fizik tedavi gören Buse Terim’den yine üzücü bir haber geldi. Fatih Terim’in kızı Buse Terim sahibi olduğu markayı, iş adamı İbrahim Salman’a ait olan bir logoyla tanıtınca davalık oldu. İbrahim Salman Fatih Terim’in kızı Buse Terim hakkında marka ihlali suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Salman, kendisine ait markasını izinsiz kullanarak haksız rekabet oluşturduğu iddiasıyla Buse Terim Bahçekapılı hakkında suç duyurusunda bulundu. Bahçekapılı ise iddiaları reddederek tespit davası açtı.

BUSE TERİM İFADE VERDİ

Buse Terim

İddianamede, Salman’ın sahibi olduğu firmanın internet sitelerinde ve sosyal medya hesabında müştekiye ait markanın izin almaksızın ticari amaçlı marka hakkını ihlal suçunun unsurlarını oluşturduğu ifade edildi. 3 yıla kadar hapis cezası istenen Terim, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Salman’ın iddialarının gerçeğe aykırı ve kötü niyetli olduğunu belirten Buse Terim Bahçekapılı ifadesinde şunları söyledi: “Ben, ‘Shop’ ibaresini markasal olarak kullanmıyorum. Tarafıma ait markamın tescilli simgesi olan B işareti, bu markaya ait satış mecrası olan internet sitesinde ‘B’nin devamına, İngilizce’de mağaza anlamına gelen shop kelimesi eklenerek kullanılmaktadır. İnternette faaliyet gösteren ve online satış yapan yüzbinlerce sitede alışveriş için online satış amacıyla shop ibaresi kullanılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.