Masatlı, “Kadına yönelik şiddet geleneğimizde ve inancımızda asla yeri yoktur" - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:01

Masatlı, “Kadına yönelik şiddet geleneğimizde ve inancımızda asla yeri yoktur”

Masatlı, “Kadına yönelik şiddet geleneğimizde ve inancımızda asla yeri yoktur”
Son Güncelleme :

30 Mart 2022 - 15:33

629 views

Masatlı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Toplantısına Başkanlık etti

 

Amasya valisi Mustafa Masatlı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ile Kurul üyesi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı Toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti. “Kadına yönelik şiddet geleneğimizde ve inancımızda asla yeri olmayan ve hiçbir zaman tasvip etmediğimiz bir davranıştır. Dinimiz ve kültürümüze baktığımızda kadınlarımıza büyük değer atfedildiğini de görmekteyiz. Devletimiz bu noktada gerek yasal mevzuat değişiklikleri, gerekse bilgilendirme ve farkındalık oluşturma anlamında önemli çalışmalara imza atmıştır.

İçişleri Bakanlığımız da bu konuda son derece hassastır. Bakanlığımız kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında sayısız çalışmayı hayata geçirmiştir. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de KADES uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde şiddete uğrama ihtimali olan ya da şiddet mağduru kadınlarımız en hızlı şekilde kolluk birimlerine ulaşabilmekte ve kolluk kuvvetlerimiz bu olaylara süratle müdahale etmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz de paydaş kurumlarıyla işbirliği içerinde gerek bilgilendirme, gerek toplumsal farkındalık oluşturma, gerekse şiddete maruz kalmış kadınlarımıza barınma, rehabilitasyon ve sosyal destek sağlanması için ilimiz genelinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bu faaliyetler çerçevesinde, 2022 yılı için farklı alanlara yönelik 4 hedef ve 101 faaliyet belirlenmiştir. Bu kapsamda ilimiz genelinde çeşitli kamu kurumlarında ‘Kadın İrtibat Noktaları’ oluşturulmuş ve başta kamu görevlileri olmak üzere, toplumun tüm kesimlerine eğitim faaliyetleri düzenlenmesi planlanmıştır.

Ayrıca Kadına Yönelik Şiddetin bilimsel açıdan nedenlerini tespit etmek ve çözüm yollarını araştırmak amacıyla Amasya Üniversitemiz tarafından, Kadın ve Aile Uygulamaları Merkezi kurulmuştur. Bu önemli çalışmadan dolayı Rektörümüze özellikle teşekkür ediyorum.” Dedi

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından, İlimizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ile farkındalık ve eğitim çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından ise ilgili kurumların yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version