2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Bayrak Teslim Töreni Gerçekleşti - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:05

2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Bayrak Teslim Töreni Gerçekleşti

2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri Bayrak Teslim Töreni Gerçekleşti
Son Güncelleme :

30 Kasım 2022 - 16:01

281 views
Üniversite yerleşke sınırları içinde engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara eşit katılımını sağlamak amacıyla Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen “2022 Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu. Amasya Üniversitesi’nin kazandığı ödüllerin bayrak teslim töreni rektörlük fuaye alanında gerçekleşti.
Amasya Üniversitesi 2022 yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde, 8 bayrağın sahibi oldu. Amasya Üniversitesi Rektörlüğü Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak, Fen Edebiyat Fakültesi Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak, İlahiyat Fakültesi Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak ile Eğitimde Erişilebilirlik – Yeşil Bayrak, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak, Yabancı Diller Yüksekokulu Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak, Merzifon Meslek Yüksekokulu Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak ve Hüseyin Hüsameddin Yasar Merkez Kütüphanesi Mekanda Erişilebilirlik – Turuncu Bayrak ödüllerini kazandı.
Gerçekleşen törende, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Şahin Yağlıoğlu, Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Önder Duman, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Aytuğ Mermer Üzümlü, Genel Sekreter Duran Çuhadar ile akademik ve idari personel katıldı.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı sözlerini şu şekilde ifade etti; “Çok sayıda üniversite arasından bu ödülleri almanın gururunu yaşıyoruz. Bu başarılı sonuçlar bize Amasya Üniversitesi’nin bütün birimlerinin engellilik ve erişilebilirlik konusunda belirli bir farkındalık içinde olduğunu gösteriyor. Ülkemizde engellilik adına çok önemli gelişmeler kaydedildi. Engellilikle ilgili bütün konularda hem öğrencimizin hem personelimizin hem de ülkemizdeki bütün insanların engelsiz bir yaşam sürmesi adına birçok çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama üniversitemizin bu hedefe ulaşması ancak birlikte çalışarak ve hep beraber bir sorumluluk üstlenerek, yürüterek olabilir. Bu bağlamda bu çalışmaları yürüten akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Programda, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü adına Turuncu Bayrak Sertifikalarını Genel Sekreter Duran Çuhadar’a, Hüseyin Hüsameddin Yasar Kütüphanesi adına Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İlhami Türk Yılmaz’a, Fen Edebiyat Fakültesi adına Dekan Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç’a, Merzifon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adına Fakülte Sekreteri Mustafa Ünler’e, Yabaıncı Diller Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Melike Baş’a, Merzifon Meslek Yüksekokulu adına Prof. Dr. M. Burak Bilgin’e, İlahiyat Fakültesi Adına Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recep Orhan Özel’e ve Yeşil Bayrak sertifikasını Dr. Öğretim Üyesi Abdülhamit Budak’a verdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.