- Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:14

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEMİ GÜVENLİ OKUL TOPLANTISI

Son Güncelleme :

08 Şubat 2020 - 10:25

260 views

İlimizde 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönemi güvenli okul toplantısı, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıya Vali Varol’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul yöneticileri, eğitimciler ve okul aile birliği üyeleri de katıldı.

2019-2020 yılı 1. döneminde yapılan çalışmalarla ilgili sunumun yapıldığı toplantıda, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) entegrasyonunun tamamlanması, KGYS ye bağlı kalmaksızın okul güvenlik kamera sistemlerinin tamamlanması, Çocuklarımızın servislerle güvenli bir şekilde taşınması, Uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, Siber suçlar ve güvenli internet kullanımı eğitimleri, Pansiyonlu okullarımızın denetimi, Özel Güvenlik Görevlileri, Trafik bilinci, Okul çalışanları ile ilgili tedbirler, Okullarda ortam gözetimi, Periyodik kontroller, Arama kurtarma eğitimleri, İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, Okulda sağlığın korunması ve geliştirilmesi programı, Sağlık için bir derste bizden projesi, Diyabet, obezite, çölyak eğitimleri, Okul/kurumlarda bulunan gıda işletmelerinin kontrol ve denetimi, Beyaz Bayrak Projesine ilişkin konular ele alındı.

Her derecedeki okullarımızda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusunda eylem planı kapsamında çalışmalar yapılması ile güvenlik sorunlarının giderilmesi konularına ilişkin değerlendirme yaptığı toplantıda eğitimi en önemli kamu hizmeti olarak gördüğünü belirten Vali Varol, “Çocuklarımız evlerinden çıkıp yürüyerek gidiyorsa sokaktaki güvenliği, eğer servisle gidiyorsa servise teslim edildiği andan itibaren daha sonrasında o günkü eğitim programını tamamlayıp akşam evinin kapısından içeriye girene kadar bizim, yani kamunun sorunluluğundadır” dedi.

Toplantının sonunda çocuklarımızın gözünden okullarımızda iş sağlığı ve güvenliği konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri, Vali Varol ve yöneticiler tarafından verildi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version