17 İlde Sabırsızlıkla Beklenen Millet Bahçeleri İçin Üç Ay Sonra Start Veriliyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

23 Nisan 2024 - 10:48

17 İlde Sabırsızlıkla Beklenen Millet Bahçeleri İçin Üç Ay Sonra Start Veriliyor

17 İlde Sabırsızlıkla Beklenen Millet Bahçeleri İçin Üç Ay Sonra Start Veriliyor
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2018 - 10:54

309 views

Başkan Erdoğan’ın seçim vaadi olarak duyurduğu ve 17 ilde yapılması planlanan ‘Millet Bahçeleri Projesi’ için üç ay sonra start veriliyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesinde AK Parti’nin Seçim Beyannamesi Toplantısında duyurduğu ‘Millet Bahçeleri Projesi’ yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor.

“BU PROJE İLE İLGİLİ İLLER BELİRLENDİ”

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın arazisine yapılacak ve dünyanın 3’üncü en büyük bahçesi olacak olan Millet Bahçesi Projesi’ne talep her geçen gün artıyor. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Millet Bahçeleri Projesi’nin detaylarını şu şekilde anlattı: “Millet Bahçeleri Projesi, şehirlerdeki stat durumunda bulunan alanların aslında tekrar şehirlilere sunulmasını amaçlıyor. Şehirlerimiz açısından önemli bir proje. İnsanların bir arada vakit geçirebileceği, birtakım etkinliklerin düzenlenebileceği, aynı zamanda şehrin akciğerleri olarak adlandırılabileceğimiz yeni yeşil alanlara ulaşmak anlamını da taşıyor. Türkiye’de bu proje ile birlikte iller belirlendi. Şehirlerin de sayısı git gide artıyor, çünkü bütün şehirlerin böyle bir talebi olmaya başladı.

“17 İLDE 31 MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK”

Şehirlerden stat alanı yoksa bile ‘Farklı bir alanımız var, biz orayı da millet bahçesi yapmak istiyoruz’ diyenler var. Bu anlamda müthiş bir istek ve talep olduğunu görüyoruz. Sayı her geçen gün artıyor. Şuanda 17 ilde 31 millet bahçesinin yapılması hedefleniyor. Millet bahçeleri ile birlikte şehirlerimizin çehresi de değişecek. Yaklaşık 3 ay içerisinde stadyumdan millet bahçesine dönüştürmek üzere projelere başlanacak. İstanbul Atatürk Havalimanı gibi İstanbul Esenler, Elâzığ Millet bahçesi, Ankara AKM, Ankara Gölbaşı, Konya, İstanbul Zeytinburnu, Samsun gibi birçok şehrimizde çalışmalara en kısa zamanda başlanacak.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version