11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 04:59

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı.

11 ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlarda alışveriş telaşı başladı.
Son Güncelleme :

21 Mart 2023 - 10:46

295 views
22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece sahura kalkacak olan Müslümanlar, iftar ve sahur ihtiyaçlarını gidermek için market ve pazarların yolunu tutmaya başladı.
Artan enflasyon fiyatlarına rağmen tasarruflu alışveriş yapmak için her şeyden azar azar aldıklarını söyleyen vatandaş yinede Ramazan ayının gelmesinden memnun.
Vatandaş Ramazan sofralarına hazırlık için genellikle kahvaltılık, sebze hurma, güllaç, gül reçelleri gibi ürünler tercih ediyor.
Alışveriş yapan vatandaşlardan Neriman Taştaş “Ramazan alışverişine başladık. Ramazan ayımız hayırlısı ile geldi. Bu senede orucumuzu tutacağız. Sahur ve iftariyelik almak için alışverişe çıktık ama fiyatlar bütçemize göre biraz fazla ama mecburen alacağız bir şeyler. Sadece ihtiyacımız olan malzemeleri alacağız. Şu anda dolaşıyoruz, bakıyoruz fiyatlara, uygun olanları almaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Murat Akıllığil ise “ Ramazan için alışveriş yapıyoruz. Alışverişte daha çok küçük esnafı tercih etmeye çalışıyorum. Bu zor zamanlarda en azından yerel esnafımız ayakta kalsın diye düşünüyorum. Fiyat olarak ucuz şeylerde var pahalı şeylerde var. Ramazan ayı ülkemize hayırlı ise gelir inşallah.” Diye konuştu.
Esnaf ise ürünleri alırken de satarken de zorlandıklarını ancak Ramazan ayında işlerine bereket gelmesini umut ettiklerini belirten esnaf halkından Orhan Akman “Milletin aç kalacak hali yok, mecbur ekonomik şartların el verdiği şekilde imkanlarına göre alışveriş yapıyor. Parası olan her zamanki gibi çok alıyor, olmayan ise az oluyor” Diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.