100. YILDA DOĞAYLA İÇ İÇE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:49

100. YILDA DOĞAYLA İÇ İÇE

Son Güncelleme :

24 Haziran 2019 - 10:07

480 views

Yemyeşil ve eşsiz güzellikteki doğası ile misafirlerine huzur dolu anlar yaşatan Boraboy Gölü ve Tabiat Parkı’nda, Amasya Tamimi’nin 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Amasya Orman Bölge Müdürlüğü’nün organizesiyle doğa yürüyüşü düzenlendi.
İnsanoğlunun var olduğu ilk günden bu güne soluduğumuz temiz havadan, yediğimiz her lokmaya ve içtiğimiz her yudum suya kadar doğadan elde ederek yaşıyoruz.
Dünyada ve ülkemizde toplumun ormandan beklentileri artarak çeşitlenmiş ve ormanların sosyokültürel fonksiyonları daha da önem kazanmıştır.
Günümüzde toplumların beklentileri yeşil alanların çoğaltılması yönündedir.
Bu nedenle binlerce canlı türün yaşadığı ormanlar ve doğanın yaşaması için harekete geçmek, her bir insan için nefes alıp vermek kadar önemlidir.
Onun için; ormanlarımızı birlikte koruyalım ve çoğaltalım.
Orman varsa; içecek su, alacak oksijen, sağlıklı yaşam vardır.
Doğal dokuya uygun olarak gölün etrafına yapılan gezi Amasya Orman İşletme Müdürlüğünün organizasyonuyla farkındalık oluşturmak için Boraboy Gölü Tabiat Park’ında gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ Orman İşletme Müdürü Uğur Tamer Çelik, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldılar.
Doğa yürüyüşünün sonunda katılımcılara yapılan ikramlarla etkinlik sonlandırıldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version