​Orman Ürünleri Sanayi Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı ​ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:05

​Orman Ürünleri Sanayi Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı ​

​Orman Ürünleri Sanayi Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Masaya Yatırıldı ​
Son Güncelleme :

23 Haziran 2018 - 11:16

1.362 views
Orman Genel Müdürlüğümüzün Orman Ürünleri Satış Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin  9. maddesi (1) inci fıkrasının (ö) bendine göre, tahsis almaya hak kazanan fabrika ve tesis yetkilileri ile 04 Haziran 2018 Pazartesi günü yapılan  protokol gereği çalışmalara başlandı.

Toplantı Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane Başkanlığında Bölge Müdür Yardımcısı Oktay Ayatay İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla Orman İşletme Müdürleri ve Sanayi temsilcileri katıldılar

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, bölgesinde faaliyet gösteren; Kereste, Tomruk, Orman Hammaddesi, Kontrplak vb konularda üretim yapan  sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve Orman İşletme Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen  toplantıda  bir araya gelinerek kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sanayi kuruluşlarının beklentilerinin karşılanması, sorunlarının giderilmesi noktasında çözüm önerileri konuşuldu.

Toplantının başlangıcında İşletme Pazarlama Şube Müdürü  Hasan Kemal Yayla tarafından katılımcılara slayt eşliğinde Orman Ürünlerinin satış Usul ve esasları hakkında  yönetmelikte yapılan değişiklik ve güncellemeleri içeren bir sunu gerçekleştirdi.

Toplantının ilk bölümünde söz alan firma temsilcileri mevcut karşılaştıkları problemleri dile getirerek çözüm ihtiyacı olan hususları ve diyalog gerektiren konuları belirttiler. Firma temsilcilerinin Orman emvali ve hammadde talepleri toplanarak İşletme müdürlüklerinin karşılayabileceği miktarlar belirlendi. Kararlaştırılan konularda ortaya çıkacak sorunların mevzuat ve istişareler sonunda ivedilikle çözümünün sağlanacağı kararlaştırıldı.

Orman Bölge Müdürü Zekeriyya Nane ;Sanayi Kuruluşlarımızın taleplerini aldık. Piyasa taleplerini dikkate alarak standardizasyona uygun şekilde en az zayiatla en kaliteli ve sınıfta emval üretimini gerçekleştireceklerini belirtti.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version