“ SANAT ve SPORUN GİZEMİ” ADLI ÇOK ULUSLU GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ İLİMİZDE GERÇEKLEŞİYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:29

“ SANAT ve SPORUN GİZEMİ” ADLI ÇOK ULUSLU GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ İLİMİZDE GERÇEKLEŞİYOR

“ SANAT ve SPORUN GİZEMİ” ADLI ÇOK ULUSLU GENÇLİK DEĞİŞİM PROJESİ İLİMİZDE GERÇEKLEŞİYOR
Son Güncelleme :

13 Ekim 2021 - 13:59

152 views

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlığı Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen “ Sanat ve Sporun Gizemi” adlı karma becerili Gençlik Değişim projesi ilimizde 36 genç ve 8 lider ile ilimizde gerçekleştirilmektedir.
AKDOSD( Arama Kurtarma Doğa Sporları Klb) koordinatörlüğünde yürütülen projede Avrupa ülkelerinde İtalya, Bulgaristan, Letonya, Romanya ve ülkemizden katılan gençler ile öğrenme güçlüğü çeken gençleri diğer gençler ile bir araya getirerek bu gençlerin topluma entegrasyonlarını, dahil edilebilmelerini kolaylaştırmak, bu gençlerimizin kendilerine olan güvenlerini artırmak ve gençler hakkında farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir. Proje süresince gençler hep birlikte, doğa yürüyüşü ve kampçılık, bocce,uçurtma yapma ve uçurma, kukla yapımı ve canlandırılması gibi el sanatları ve sportif atölyelerini gerçekleştirmektedirler.
Farklı ülkelerden katılımcı olarak bir arada bulunan gençler yaptıkları kültür geceleri ile kendi kültürlerini tanıtma ve diğer farklı kültürler hakkında da bilgi sahibi olma fırsatını yakalamışlardır.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.